Запах Різдва: 5 найкращих ароматів, які "вмикають" святковий настрій

ПОДЕЛИТЬСЯ
Довгоочікуваний New Year mood
ПОДЕЛИТЬСЯ

Більшість із нас, на жаль, не можуть похизуватися святковим настроєм навіть наприкінці грудня. Дійсно, аж до кінця місяця ми намагаємося вибратися з гори дедлайнів, щоб із чистою совістю застрибнути у гори подарунків під новорічною ялинкою. Ми зібрали найкращі аромати, після нанесення яких довгоочікуваний New Year mood вам забезпечено. Вони допоможуть протриматися в піднесеному настрої аж до першого весняного вітру.

Orange Bitters, Jo Malone London

Мало хто може не погодитися з тим, що новорічні свята змалку пахнуть для всіх апельсинами та мандаринами. При цьому навряд чи хтось віддає перевагу цитрусовим нотам в ароматах для зимової пори року. Британський бренд Jo Malone London подарував можливість кожному повернутися в дитинство, відчути свято, що наближається, вдихнути солодку гіркоту апельсинової шкірки, розкиданої по всьому будинку. В ароматі Orange Bitters зігріваюча композиція з нотами солодкого апельсина і стиглого мандарина, яскравими акордами помаранчу, насиченими акцентами чорносливу і чуттєвими базовими нотами сандалового дерева, що завершуються шлейфом амбри. Справжнє цитрусове чаклунство!

Eau d’armoise, Serge Lutens

"Як я міг знати, що коли розсіяно зірву лист чагарника і розітру його між вказівним і великим пальцем, то після нота полину стане основною в новому ароматі?", - запитує самого себе відомий на весь світ парфумер Серж Лютанс. Справді, аромат L'Eau d'armoise від однойменного бренду Serge Lutens – це дивовижна прогулянка полинним полем. Це єдина нота, заявлена на офіційному сайті, але з чаклуном Лютансом ніколи не знаєш, напевно, що там ще в цьому чарівному зілля. Прозорий флакон, ніби вирубаний з арктичного льоду майстерним майстром, вмить створює атмосферу зимових казок – не виключено, що у ваші двері ось-ось постукає Снігова королева.

Poivre Bengale, Brecourt

У перекладі із французької назва аромату Poivre Bengale від Brecourt звучить як "Бенгальський перець". Саме цією рідкісною для парфумерії нотою стартує композиція, в яку творці підмішали пекучий та трохи провокаційний імбир, кремові ноти сандалової деревини, мускатний горіх та пряний абсолют гвоздики. Цей деревний, зігріваючий і злегка п'янкий, щойно знятий з вогню глінтвейн, аромат, приправлений амброю, шкірою та запахом кашеміру. Різдвяний напій готовий!

Baccarat Rouge 540, Maison Francis Kurkdjian

Поетична алхімія аромату Baccarat Rouge 540, складена Франсісом Куркджаном, здатна творити святкове чаклунство. Ця парфумована вода правда дивовижна: в ній гармонійно сусідять повітряні ноти жасмину, гострий, гірко-солодкий "король спецій" шафран, мінеральний запах амбри, відтінок дерева свіжозрізаного кедра. Не дивно, що саме цьому парфуму віддають перевагу багато ольфакторних гурманів на сезон холодів.

Marfa, Memo

Як думаєте, з яким ароматом асоціюватиметься б у вас Новий рік, якщо ви вирішите відзначити його в теплій країні, в безпосередній близькості від гарячої пустелі? На це запитання знайшли відповідь парфуми паризького бренду Memo, створивши аромат Marfa. Він пахне абсолю туберози та квітів апельсина, ваніллю, кактусами, сандаловим деревом, кедром, агавою та олією іланг-ілангу. Аромат, який допоможе зробити гарячі морози теплішими.

Читайте також: Світло посеред темряви в новорічній колекції свічок INRO

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).