Все про новий проєкт "Музейні скарби України"

Новости
15.01.2020
ТЕКСТ: Наталья Васюра
ПОДЕЛИТЬСЯ
Видатні люди мистецтва
ПОДЕЛИТЬСЯ

Видавництво Bookstage, створене командою L’Officiel Україна для розвитку напрямку custom publishing, разом із Ощадбанком представило нову книгу-путівник "Музейні скарби України". Це видання — вже третій спільний проєкт, який став продовженням серії книг, присвячених непересічним і видатним людям мистецтва.  

За допомогою нової книги автори хотіли привернути увагу до безцінних творів, які зберігаються в Україні, і нагадати, що у нас є можливість щодня бачити справжні шедеври у вітчизняних музеях, але, на жаль, ми часто про неї забуваємо. Основою видання стали розповіді про 12 картин, створених відомими митцями, талант яких визнано в усьому світі. Серед них Казимир Малевич, Георгій Нарбут, Михайло Врубель, Ієронім Босх, Пітер Пауль Рубенс, Олександра Екстер, Тарас Шевченко. Кожна глава видання містить докладну розповідь про створення полотен, про життя і творчість їхніх авторів, а також про те, як саме ці роботи опинились у тому чи іншому музеї.

Зокрема, читачам буде цікаво дізнатись, що в Україні знаходиться лише дві роботи Малевича, одна з яких перебуває у невеликому музеї у селищі Пархомівка Харківської області. Або про те, чому Ієронім Босх так завзято звертався до релігійних мотивів, а прізвище мисткині Марії Приймаченко свого часу стало приводом для судового розгляду.

Автором текстів до книги-путівника виступила журналістка Оксана Купер, а ілюстрації створила львівська художниця Тетяна Загачевська (Цюпка), яка працювала і над художнім оформленням попередніх книг, створених Bookstage та Ощадбанком.

Читайте также: Художница Маша Рева создала обложку для фотокниги бренда Sleeper

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).