FUTURE GENERATION ART PRIZE представят в Венеции

Новости
24.04.2017
ТЕКСТ: Настя Калита
ПОДЕЛИТЬСЯ

Проект в рамках офіційної паралельної програми 57-ї Міжнародної виставки мистецтв у Венеції – La Biennale di Venezia. PinchukArtCentre та Фонд Віктора Пінчука на Biennale Arte 2017 представляють виставку робіт 21 молодого художника з 16 країн світу, які увійшли до шорт-листа 4-ї Премії Future Generation Art Prize – всесвітньої арт-премії для молодих митців віком до 35 років.  Цей проект

ПОДЕЛИТЬСЯ

Screen Shot 2017-04-24 at 12.12.44

Проект в рамках офіційної паралельної програми 57-ї Міжнародної виставки мистецтв у Венеції – La Biennale di Venezia. PinchukArtCentre та Фонд Віктора Пінчука на Biennale Arte 2017 представляють виставку робіт 21 молодого художника з 16 країн світу, які увійшли до шорт-листа 4-ї Премії Future Generation Art Prize – всесвітньої арт-премії для молодих митців віком до 35 років. 

Цей проект є частиною офіційної паралельної програми 57-ї Міжнародної виставки мистецтв у Венеції – La Biennale di Venezia. Він буде представлений в старовинному палаці Palazzo Contarini Polignac з 12 травня по 13 серпня 2017 р.  

Премія Future Generation Art Prize стала всесвітньо відомою як стартовий майданчик для нових талантів. Так, володаркою головної премії в 2012 році стала Лінетт Ядом-Боак’є, а згодом вона була номінована на британську Премію Тернера і провела успішну сольну виставку в Serpentine Gallery в Лондоні. Переможниця першого конкурсу Премії Синтія Марселле цього року представлятиме Бразилію на La Biennale di Venezia.

21 художник-номінант на Премію Future Generation Art Prize, чиї роботи представлені цього року в Венеції, був відібраний з 4500 заявок, отриманих на конкурс. Серед них і твори володарки Головної премії ($ 100 000) Future Generation Art Prize 2017 — південноафриканської художниці Дінео Сеше Бопапе, і володарки спеціальної премії ($ 20 000) — кенійсько-британської художниці Фібі Босвелл.

Крім того, в рамках виставки будуть представлені нові роботи інших художників-номінантів Премії, серед яких: Нжидека Акуніїлі Кросбі (Нігерія/США), Іван Арготе (Колумбія/Франція), Фірелей Баес (Домініканська Республіка / США), Кеман Ва Лехулере (ПАР), Лі Жань (Китай), Вівіан Какурі (Бразилія), Сол Калеро (Венесуела/Німеччина), Ібрагім Махама (Гана), Ребекка Мосс (Великобританія), Саша Пирогова (Росія), Каміла Жанан Рашид (США), Мартін Сімс (США), Крістіан Фалснас (Данія/Німеччина), Енді Холден (Великобританія), І. Джей Хілл (США), Аслі Чавушоглу (Туреччина), Важико Чачхіані (Грузія/Німеччина), Карла Шайм (Бразилія), Відкрита група (Україна).

Кураторами виставки Future Generation Art Prize @Venice 2017 виступають Бйорн Гельдхоф, арт-директор PinchukArtCentre, та запрошений куратор – Анна Смолак.

Переможці конкурсу були оголошені в рамках виставки номінантів, яка проходила у PinchukArtCentre до 16 квітня 2017 року. Переможці були визначені почесним Міжнародним журі, до складу якого увійшли Ніколас Бом, директор і головний куратор Public Art Fund (Нью-Йорк); Івона Блазвік, директор, галерея Whitechapel Art Gallery (Лондон); Бйорн Гельдхоф, арт-директор PinchukArtCentre (Київ) і YARAT (Баку); Мамі Катаока, головний куратор Mori Art Museum (Токіо) і куратор 21-ї Сіднейської бієнале 2018; Койо Куо, арт-директор і засновник Raw Material Company (Дакар); Йохен Фольц, куратор 32-ї Бієнале в Сан-Паулу і генеральний директор Pinacoteca Сан-Паулу; Жером Санс, співзасновник Palais de Tokyo і арт-директор проекту Perfect Crossovers (Париж — Пекін).

Премія Future Generation Art Prize, заснована Фондом Віктора Пінчука у 2009 році, — це міжнародна премія в галузі сучасного мистецтва, метою якої є відкриття нових імен та надання довгострокової підтримки майбутньому поколінню художників. Премія є важливим внеском у підтримку відкритої участі молодих художників у динамічному культурному розвитку суспільств в епоху глобальних перетворень.

Премію Future Generation Art Prize курує почесна Рада, очолювана Віктором Пінчуком. До складу Ради входять чотири митця-патрони премії: Андреас Гурскі, Деміен Херст, Джефф Кунс та Такаші Муракамі; колекціонери Елі Броад, Дакіс Іоанну, Елтон Джон, Міучча Прада, а також директори музеїв Річард Армстронг, Музей і Фонд Соломона Гуггенхайма; Гленн Д. Лоурі, Музей сучасного мистецтва (MoMA) і Альфред Пакеман, колишній директор Національного музею сучасного мистецтва, Центр Жоржа Помпіду.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).