Білизна подружки екса та простирадла секс-працівниць: В The Naked Room відкриється виставка Аліни Копиці

Новости
10.07.2020
ПОДЕЛИТЬСЯ
18+
ПОДЕЛИТЬСЯ

З 15 липня по 19 серпня в The Naked Room пройде виставка Play. Pause. Stop. української художниці Аліни Копиці.

"Мистецтво Аліни переносить нас у світ абсолютної розкутості, секс-позитивності та грайливості. Тут немає місця для сорому, докору або гендерних обмежень. Аліна не провокує, не створює навмисну напругу — вона просто ділиться власними спостереженнями у спосіб, який викликає довіру та інтригує. І запрошує нас трохи пограти", — коментує Марк Вілкінс, співзасновник The Naked Room.

Художниця створила власну версію алфавіту "для дорослих" у формі відео. Спогади про чуттєві пригоди зі своїм партнером, художником Коко Шварцем, втілені у мереживних серветках, а силіконовий стілець в центрі виставки передає почуття художниці в момент небажаного нею сексу.

Роботи Аліни оспівують свободу та трансформацію, вони виростають із власного досвіду художниці — автентичні в них не лише історії, але і матеріали: спідня білизна подружки колишнього чоловіка, простирадла секс-працівниць, костюм невідомого чоловіка, що вона його знайшла на вулиці в Цюриху, фрагменти власного одягу.

Художниця трансформує речі, гендер та себе саму і цим спонукає нас подолати бар’єри та зрозуміти: чого я хочу? Ким я бажаю бути?

Читайте также: В Фонде Louis Vuitton пройдет выставка художницы Синди Шерман

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).