Картину П’єра Гудро, вивезену нацистами під час окупації Києва, повернули в Україну

Новини
13.07.2020
ПОДЕЛИТЬСЯ
"Коханці, або Блудний син із повією"
ПОДЕЛИТЬСЯ

Картина П’єра Гудро "Коханці, або Блудний син із повією" була вивезена з Музею Ханенків під час нацистської окупації в роки Другої світової війни. У 2013 році на аукціоні Doyle картину П'єра Гудро виставили під зміненою назвою "Закоханий погляд". Музейні науковці одразу впізнали у ній розшукуваний твір, і продаж було вчасно заблоковано.

За інформацією аукціонного дому Doyle, у повоєнні роки картина "Коханці, або Блудний син із повією" була в анонімній приватній колекції в Лондоні, з 1953 року перебувала у власника зі штату Массачусетс, а до 2013 року належала арт-дилеру у Нью-Йорку, який виставив її на аукціоні.

 

Музей Ханенків 5 років доводив права власності на картину. У березні 2020 року полотно повернулося до Києва.

Картину Гудро виставлять у Музеї Ханенків в рамках експозиції "Дар Василя Щавинського". "Коханці, або Блудний син із повією" надійшли до музею у 1925 році разом з іншими творами зібрання Василя Олександровича Щавинського, згідно із заповітом колекціонера.

Читайте также: Украинские музеи присоединились к челленджу LinkedIn, Facebook, Instagram, Tinder

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).