Пішов з життя відомий український фотограф Віктор Марущенко

Новини
29.09.2020
ПОДЕЛИТЬСЯ
Йому було 74 роки
ПОДЕЛИТЬСЯ

28 вересня пішов з життя відомий український фотограф Віктор Марущенко. Фотограф, засновник власної школи, людина, яка зробила неоціненний внесок в розвиток української фотографії та освіту.

Віктор народився 1 лютого 1946 року в Новосибірську, де батьки перебували в евакуації. З 1951 року фотограф жив у Києві. Закінчив Інститут журналістської майстерності при Спілці журналістів України.

Знімати Марущенко почав з середини 1970-х як театральний фотограф. Працював фотокореспондентом, був учасником понад 60 персональних і групових фотовиставок в Швейцарії, Німеччині, Франції, США, Канаді, Бразилії, Чилі, Словаччини, Росії, Україні. Також брав участь в бієнале у Венеції (2001) і Сан-Паулу (2004). Фотографії Віктора Марущенка знаходяться в колекціях музеїв, галерей і приватних колекціонерів по всьому світу. У 1990-му Єлисейський музей фотографії придбав сотню його робіт за $ 30 тисяч.

На початку вересня 2020 року стало відомо, що Віктор Марущенко бореться з хворобою і потребує тривалого лікування.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).