Трипільська культура: Колекція аксесуарів бренду Bevza та керамістки Надії Шаповал

Съемка
17.11.2020
ПОДЕЛИТЬСЯ
Весна-літо – 2021
ПОДЕЛИТЬСЯ

Bevza та керамістка Надія Шаповал випустили колекцію аксесуарів з кераміки та предметів декору в рамках колекції весна-літо – 2021, що була представлена на Тижні моди у Нью-Йорку.

Творці черпали натхнення з давньої культури Кукутені – Трипілля. Керамічні фігури, аксесуари та предмети домашнього вжитку, що представлені у колекції, поєднують в собі грубу фактуру та давню символіку, щоб переосмислити значення цих предметів у нашому повсякденному житті.

Місія колаборації полягає в тому, щоб розкрити та показати світові унікальну культуру України.

Ключовим об’єктом колекції є Оранта, примітивна, на перший погляд, фігура вагітної жінки, яка візуально взята з оригінального трипільського артефакту. Основу колекції складають намиста: неглазуровані керамічні намистини, гладкі жіночі фігури на позолочених ланцюжках, фігури тварин. Фігури тварин також були використані як ґудзики в колекції.

У колекції є керамічна тарілка, прикрашена людськими фігурами, що представляють сім'ю. Цей елемент декору є шаною давніх трипільських церемоній. Її можна використовувати як підсвічник або підставку для аромапаличок.

Для створення кампейну фотограф Степан Лісовський разом з Надією Шаповал об’їздили маленькі села та задокументували місцевих українців, які мешкають у тих самих місцях, де раніше жили трипільці.

Всі прототипи були створені Надією Шаповал вручну та виготовлені українськими керамістами. 

Читайте также: Элементы трипольской культуры: Bevza представили арт-фильм Tryp в честь выхода весенней коллекции

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).