Українці зможуть записатися в чергу на вакцинацію проти COVID-19

Новини
10.02.2021
ПОДЕЛИТЬСЯ
Через додаток "Дія"
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що українці зможуть зареєструватись в черзі на вакцинацію проти COVID-19 за допомогою додатку "Дія". Міністр Михайло Федоров на Всеукраїнському форумі "Україна 30: Коронавірус: виклики та відповіді" розповів, що таким чином влада зможе спрогнозувати попит та ефективно організувати систему і логістику вакцинації.

Зробити щеплення від коронавірусу можна буде трьома способами: потрібно зареєструватись на сайті МОЗ, прийти на прийом до сімейного лікаря або отримати запрошення телефоном від Центру первинної медико-санітарної допомоги.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, вакцинація в Україні може розпочатися приблизно з 15 лютого або пізніше. Для щеплень будуть використовувати американські вакцини Pfizer та BioNTech. Вакцинація відбуватиметься у 5 етапів. Першими щеплення отримають медики, які працюють з COVID-пацієнтами, люди у будинках для літніх і працівники таких закладів. На другому етапі вакцину отримають решта медиків, люди похилого віку та працівники соціальних служб. На 3-му – люди віком від 65 років, учителі і працівники правоохоронних органів та рятувальники. На 4-му – люди віком від 60 років, дорослі із супутніми хворобами та люди з інших груп ризику.

5-й етап вакцинації передбачає щеплення від COVID-19 всіх інших категорій населення, які не входять до пріоритетних груп.

Читайте также: С нынешним темпом вакцинации мир вернется к "докарантинному" ритму жизни через 7 лет

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).