4 цікавих факти про новий альбом Аліни Паш "РозМова", який варто послухати хоча б раз

ПОДЕЛИТЬСЯ
Які розповіла сама артистка
ПОДЕЛИТЬСЯ

Нещодавно Alina Pash поділилася першою піснею з нового альбому "РозМова", а сьогодні відкриває завісу перед слухачами й транслює їм усі дев’ять пісень із новим фольковим звучанням. Міксинг та мастеринг альбому робили на Studio31.

Альбом можна прослухати на всіх стрімінгових майданчиках. В YouTube кожен охочий може знайти lyric video до всіх треків. На декілька пісень із альбому будуть створені візуальні ряди, що також будуть завантажені в YouTube-акаунт артистки. 

Найближчим часом в мережі з’явиться відео з музичним джемом на пісню "Ласки дівочі", що було знято в Тель-Авіві й з якого, власне, й почалася робота над альбомом. "РозМова" поєднує у собі шаманський настрій і музичне розмаїття: від електроніки та хіп-хопу до фольку та ліричних балад. В основі альбому лежить історія дівчини, що знаходиться на шляху до самопізнання, духовних істин, гармонії із природою та поняттям любові, — розповідає Аліна. — Я варую ушитко своє рудноє, попуд горы подоймаюся, гойкаю із полонини на полонину, гет докі ми вічка ся світят".

 

4 ЦІКАВИХ ФАКТИ

1. Для того щоб альбом був глибоким та наповненим, Аліна разом із творчою командою їздила у фольклорні експедиції Гуцульщиною. У цих експедиціях їх супроводжували учасники гурту  "Щука-Риба" – ті самі люди, що продовжують традиції України, роблячи це з фаном. За їхньої участі народні гуляння стають схожі на рейв. Але не в сучасному його розумінні, а в більш глибокому — коли відчуваєш щось настільки самобутнє та первісне, що можна загубитись у часі. Проживали під час експедицій у Криворівні та Верховині, постійно подорожуючи тією місцевістю.

2. В одній із експедицій, будучи в горах, Аліна разом із командою, оснащені технікою, потрапили в епіцентр повені. Ризикуючи не лише записаним матеріалом, а й власним життям, вони долали стрімкі потоки, що з нереальною швидкістю несли схилами глину, гостре каміння та уламки дерев.  

3. В "Ініціації" можна почути  промову священника Івана Рибарука та думки керівника Асоціації воїнів АТО Назарія Кішака.

4. У пісні "Вода" можна почути  голос Павла Рибарука — сина священника. Запис відбувався безпосередньо у церкві, коли Павло зачитував свій вірш. У цій церкві знімали "Тіні забутих предків" Параджанова.  

 

ПОСЛУХАТИ АЛЬБОМ ПОВНІСТЮ МОЖНА ТУТ

 

 

Фотограф: Софія Лупул

Креативний напрямок зйомки: KARP studio

Стиль/аксесуари: Ольга Гнатюк

Бренд одягу: GABA

Дизайнер одягу: Ірина Габ'як

Макіяж: Анастасія Ручкіна

Сет-дизайн: "Ліс", Юлія Окрушко

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).