Трансцендентальна медитація та дайвінг: Paskal присвятили колекцію внутрішнім пошукам себе

Съемка
07.04.2021
ПОДЕЛИТЬСЯ
Осінь-зима 2021
ПОДЕЛИТЬСЯ

Основним джерелом натхнення нової колекції PASKAL сезону осінь-зима 2021 стали трансцендентальна медитація та дайвінг. Міркуючи про перетин цих практик, дизайнерка бренду Юлія Паскаль вирішила транслювати їхні ідеї в новій колекції, яка сповнена візуальними образами двох світів: світу глибин океану – царини неймовірно строкатих барв, дивовижних форм – та внутрішнього світу людини, не менш багатого на найрізноманітніші форми наших проявлень.

Після прочитання книжки Девіда Лінча “Спіймати велику рибу”, в якій мова йде про те, як сам Лінч прийшов до медитації, як їй навчився і які результати вона йому дала, Юлія теж почала цікавитись трансцендентальною медитацією та більше заглиблюватись в цю тему.

“Я давня прихильниця Девіда, і його творчий метод мене неймовірно захоплює та вражає, особливо те, як він вміє показувати через свої роботи світ, який знаходиться за межами загальноприйнятих рамок. Його книга й дала потужний поштовх до занурення у медитацію, яка до цього мені ніяк не вдавалась, — розповідає дизайнерка. — Тоді я вперше навчилась занурюватись в глибину своєї свідомості, туди, де існує лише чиста свідомість, без вагань, думок та зайвих емоцій. Цей стан очищує розум і дозволяє побачити більш чітку картинку світу, адже ми немов ємність з рідиною, і чим ця ємність прозоріша, тим легше пропускає крізь себе світло”.

Історія створення нової колекції PASKAL сповнена знаковими подіями. Ще однією з них, яка визначила естетику цієї колекції, став власне персональний досвід дайвінгу. Перше занурення та знайомство з підводним світом відбулись на глибині 20 метрів, де Юля досліджувала флору та фауну Червоного моря. Там вона познайомилась з іншою реальністю, в якій навіть час тече дещо інакше.

В свою чергу, екологічний стан океанів та планети надихнув запустити sustainable-моделі. Частину нової колекції складають трикотажні костюми з кольоровим оверлоком, пошиті з тканин, використаних у попередніх колекціях, а також неопрен-поліетиленові сукні та спідниці, створені з високоякісних екологічно чистих матеріалів, виготовлених з океанського пластику за стандартами Oek-tex.

Деталі крою моделей колекції з еластичного гiгроскопiчного трикотажу запозичені у гідрокостюмів, в яких комфортно як на суші, так і у воді. В свою чергу, текстура водовідштовхувальної тканини плащів нагадує гладь водної поверхні, а еластичний трикотаж костюмів огортає тіло, немов м'які корали берег океану.

Арт-директор: Julie Paskal
Фото: Andrew Grey
Стиль: Anna Honcharova
Модель: Pasha Harulia
Б'ютi: Yulya Zalesskaya
Зачіска: Anastasiia Tymoshchuk
Квітковий сет-дизайн: @pepperose.studio
Продюсер: Aliona Nagornaya
Асистенти стиліста: Anna Matviiuk, Iryna Korsak

 

Читайте також: Украинский бренд Paskal выпустил линейку утилитарных курток-парок со съемными элементами

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).