В Україні запустили мобільний застосунок про Чорнобиль з доповненою реальністю

Новини
07.04.2021
ПОДЕЛИТЬСЯ
До 35-х роковин трагедії
ПОДЕЛИТЬСЯ

В Україні запустили додаток Chornobyl App, з яким можна зробити віртуальний тур Чорнобилем. Окрім віртуального гіда з AR-технологією у застосунку є різні вкладки. Наприклад, новини, які стосуються міста: конкурси фотопроєктів, запуски освітніх і дослідних платформ, нові дослідження про територію Чорнобиля. Автори також будуть спростовувати поширені фейки про Чорнобиль, викладати розсекречені документи з архівів КДБ та актуальні дані про рівень забрудненості території.

Окрім цього, у додатку будуть фото, відео та 3D-моделі туристичних об’єктів Чорнобиля з описами, аби можна було дослідити місто не виходячи з дому.

«У застосунку десь 150 матеріалів, це така собі Вікіпедія про Чорнобиль у кишені. Тут є аудіогіди, панорами 360, 3D-моделі, елементи доповненої реальності, коли можна буде відсканувати якийсь об’єкт і поставити його собі, умовно кажучи, на стіл», — зазначає один з авторів Chornobyl App Валерій Коршунов.

Застосунок буде також корисний для іноземних туристів, які не можуть відвідати зону відчуження через карантин (усі матеріали дублюються англійською мовою).

Завантажити додаток можна за посиланнями для користувачів IOS, для користувачів Android. Під час підключення можна обрати українську або англійську мову.

Нагадаємо, що раніше цього року креативна агенція Banda розробила новий брендінг та айдентику міста Чорнобиль, аби привернути увагу суспільства до трагедії на ЧАЕС. Команда розробила перший у світі «непостійний» логотип, який буде змінюватися щороку, згідно з рівнем радіації, а у 2064 році зникне зовсім.

 

Читайте також: Смотрите: Новый логотип Чернобыля, который исчезнет к 2064 году

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).