Що всередині: 21 видатна мисткиня у книжці "Жінки у дизайні"

ПОДЕЛИТЬСЯ
З усього світу
ПОДЕЛИТЬСЯ

Видавництво ArtHuss продовжує серію книг про дизайн, і серед весняних новинок — книга «Жінки у дизайні». Авторкою цієї книги є Ліббі Селлерс — історикиня дизайну, консультантка та колишня старша кураторка лондонського Музею дизайну.

«Жінки у дизайні» — це історії про 21 постать серед найвпливовіших дизайнерок ХХ століття, що демонструють їхні найкращі роботи та вшановують їхній видатний і часто недооцінений доробок.

Це водночас і красива подарункова книжка для шанувальників дизайну, і знайомство з видатними дизайнерками, архітекторками та дослідницями, які переважно були позбавлені належного визнання в андроцентричному наративі.

У книзі, зокрема, зібрані історії про таких відомих жінок, як Заха Хадід, Нері Оксман, Олександра Екстер, Лілі Райх та ін.

Книга «Жінки у дизайні» відновлює втрачений баланс, надаючи жінкам провідні, а не вторинні позиції в процесах. Жінки завжди були й залишаються важливими професіоналками у сфері дизайну як практикуючі фахівчині, дослідниці та викладачки.

Нагадаємо, що Ліббі Селлерс — історикиня дизайну, консультантка та колишня старша кураторка лондонського Музею дизайну. Протягом семи років роботи в музеї вона провела чимало виставок, зокрема перші британські ретроспективи Марка Ньюсона й Пітера Севілла, виставку на пошану Ейлін Ґрей, щорічну нагороду «Дизайнер року» та виставку колекції фонду Томаса Гезервіка Конрана.

 

Селлерс входить до складу журі багатьох конкурсів із дизайну, комітетів з перевірки міжнародних виставок, а також є авторкою двох книжок. У 2008 році Ліббі Селлерс була номінована на премію фонду Пола Гемліна Breakthrough («Прорив») за культурне підприємництво, а у 2009 — на нагороду за дизайн від журналу Wallpaper. У 2014 році її удостоїли нагороди «Жінка року» в категорії «Жінка в архітектурі та мистецтві».

Читайте також: Что внутри: Выставка Яёи Кусамы в ботаническом саду Нью-Йорка

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).