Натхнення: Образи та стиль весняного "Ретро Круїзу", який відбудеться на День Києва

ПОДЕЛИТЬСЯ
Щорічне свято однодумців
ПОДЕЛИТЬСЯ

30 травня усі кияни святкують День міста. В цей день відбувається безліч цікавих заходів. Цього року найяскравішим з них буде Весняний "Ретро Круїз" у Малому Маріїнському палаці. Свято у палаці почнеться о 14:00. На нього можна потрапити просто купивши квиток, або спочатку прийняти участь у велопараді, що стартує о 13:00 від Національного Музею історії України.

Головна мета "Круїзу" провести день так, ніби в минулому, тому важливо аби гості дотримались дрес-коду заходу — ретро. Це узагальнююча назва для моди минулого, де кожен має своїх фаворитів. Одній панянці пасує «холодна хвиля» і сукня у стилі «Великого Гетсбі», іншій — твідовий жакет і зачіска з victory rolls із буремних 1940-х. А хтось може вбратися згідно з трендами початку століття: спідниця до підлоги, блуза та об'ємна зачіска. Обрати стиль можна на власний розсуд.

У програмі традиційне чаювання "5 o'clock", танці під музику тріо Urban Gypsi та спів Олі Чернишової, визначення переможців конкурсу за найкращий чоловічий та жіночий костюми, а також виступ Anyanya & Jazz Band з відомими композиціями у джазовому танцювальному аранжуванні. На території палацу та у внутрішньому дворі також діятимуть вінтажний маркет, фуд-корт і ретробар з напоями. 

У сквері Малого Маріїнського палацу буде встановлено піаніно під деревом. О 15:00 тут будуть лунати класичні джазові композиції першої половини XX сторіччя, у виконанні блюзового піаніста Олексія Кравченка.

 

Також для гостей у палаці Анастасія Григорук проведе майстер-клас із вінтажної моди. Настя — вінтажна блогерка та ентузіастка ретрозачісок. Її відеотьюторіали збирають мільйони переглядів та репостів у соцмережах. Вона розповість, як саме зав'язували ретротюрбани найстильніші жінки ХХ сторіччя, з чим носили та якими аксесуарами доповнювали.

Більше про програму можна дізнатись на сайті "Круїзу". Аби надихнути вас взяти участь і придумати власний костюм, команда створила спеціальну зйомку у ретростилі.

 

 

Ідея та стиль: Маріанна Факас

Фотограф: Вікторія Кострук

Чоловічий стиль: магазин-музей "Левковський вінтаж"

Мейкап: Nency Makeup 
Волосся: Данііл Ружницький та Соня Телечкун

Моделі: Сергій ШварцСергій МерфіКаріна Лірчук, Соня Телечкун, Євген Левковський

 

Дивіться також: Як це було: Осінній "Ретро Круїз" — 2020

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).