Нове меню: Ресторан Citronelle очолив французький шеф-кухар Робан Каснабе

Новини
28.05.2021
ПОДЕЛИТЬСЯ
Цього року ресторан святкує 10-ліття
ПОДЕЛИТЬСЯ

Ресторан Citronelle представив меню від нового французького шеф-кухаря Робана Каснабе. «Робан раніше приїжджав до Citronelle, навчаючи команду мистецтву французької гастрономії, а тепер зміг очолити її. За час, що Робан провів із нами, він встиг познайомитись із гостями й культурою та додав до меню Citronelle сучасного погляду на класичну Францію, створивши страви на лад, що зараз панує у найстильніших ресторанах Парижа. А також поділився унікальними й улюбленими рецептами його сім’ї кухарів, що зберігаються вже кілька століть у власних архівах», — розповідають у команді ресторану.

Робан працював на кухнях мішленівських ресторанів з 15-ти років. Був соусьє та готував дичину в знаменитому Le Bristol Paris, був провідним кондитером у Passage 53 — найпопулярнішому японському ресторані Парижа, су-шефом у легендарному Lasserre. Його кухня — поєднання трав, прянощів і ніжних текстур соусів, м’яса та сирів. Саме в мистецтві працювати з дичиною виявляється найвища кухарська майстерність, вважають знамениті французькі шефи. 

 

Серед страв нового меню — устриці, запечені з шампанським Pierre Morlet, ескарго з томатним конкасе та прованським маслом, стейк тартар із білим хріном, качина грудка конфі на пюре з батату, зі спрінг-ролом і ягідним соусом, легендарний буйабес, фуа-гра з полуницею, малиною та ягідним соусом і довгоочікуваний улюблений літній десерт «Павлова» з мусом із маракуї та полуничним сорбетом.

 

Винна карта Citronelle складається виключно із французьких вин. Сомельє ресторану Сергій Рябоконь, який вже двадцять років працює з вином, підібрав вина, що найкраще смакують із новим меню. Але найбільша її унікальність — шампанське Pierre Morlet з нотами грейпфрута та білих квітів, створене спеціально для Citronelle (до речі, це єдиний ресторан у СНД, який отримав можливість виготовляти власне шампанське в Шампані).

Створив шампанське Ерік Морле, його сім’я з 1800 року займається виготовленням шампанських вин. Всі виноградники Morlet мають престижну позначку Grand Crus або Premiers Crus. Ерік володіє настільки унікальними знаннями, що найпрестижніші шато Шампані не приймають остаточного рішення щодо смаку їхнього вина без його поради. Тому що саме Ерік — головний «ніс» знаменитих домів Bollinger, Mumm, Moet, Perrier Jouet.

 

Читайте также: Четыре сезона: Посмотрите на весеннюю эксклюзивную коллекцию тарелок для ресторана Citronelle

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).