Як це було: T|G Botanical презентували першу стійку колекцію з органічних та біорозкладних тканин

События
31.05.2021
ПОДЕЛИТЬСЯ
Pre-spring – 2022
ПОДЕЛИТЬСЯ

Український бренд T|G запустили нову стійку лінію T|G botanical і презентували першу колекцію сезону pre-spring 2022.  

У лінійці бренду об’єдналися дві пристрасті засновниці Тетяни Чумак – природа та мода. "Ми прагнемо інтегрувати ботаніку в модні колекції. Нова лінія - це результат мого бажання зробити одяг із натуральних тканин трендовим, виготовляти натуральну сировину та використовувати самобутні підходи у фарбуванні тканини виключно біологічними пігментами", – розповідає Тетяна. Над новой колекцією дизайнерка працювала більше року.

Тетяна Чумак

 

У колекції використані тільки натуральні тканини. Тенсел - біорозкладна тканина, що виготовляється із волокон австралійського евкаліпту. Буретний шовк плетуть з коротких волокон кокону шовкопряду, які залишаються після виробництва традиційного шовку. Його можна впізнати за рельєфною та більш щільною фактурою з вузликами, що робить його універсальним матеріалом для будь-якого сезону. 

На майбутнє, бренд T|G засіяли власні поля органічними рослинами. Надалі із своєї сировини будуть виготовлятися крафтові органічні тканини для колекції TIG Botanical.

В колекції застосовується експериментальне фарбування за допомогою рослинних пігментів – пижми та лушпиння цибулі. Технологія займає до кількох діб і проводиться при спеціальній температурі, що не порушує структуру тканини. Матеріал виходить з унікальними орнаментами і ефектом деграде, де цибулинний рудий переходить в насичений відтінок зеленого листя.

До колекції T|G botanical увійшли сукні, жакети, сорочки, топи різних відтінків білого, зеленого та помаранчевого. Тетяна Чумак зробила ставку на максимум відкритого тіла і втілила це за допомогою кравецьких рішень: жилети з відкритою шліцою на спині, жакети з глибоким декольте на спині закриваються на запах як кімоно, трикотаж грубої в'язки, що імітує ручне плетіння, крізь яке проглядає тіло. Речі доповнені зав'язками та кулісками, які дозволяють грати з розрізами і вирізами суконь і топів.

 Для виробництва упаковки T | G botanical бренд уклав партнерство з передовим українським стартапом RE-leaf – власниками запатентованої технології створення паперу з переробленого і опалого листя. 

Тетяна Чумак Тетяна Чумак, Ірина Ковальчук Тетяна Соловей Тетяна Карікова Анна Земскова Веня Брикалін Анна Земскова Юлія Хромцова Ірина Ковальчук

Читайте також: Как это — основать текстильную фабрику для собственного бренда

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).