Ювілейний сезон: 50-й кінофестиваль «Молодість» оголосив переможців

Lifestyle
06.06.2021
Ґран-прі отримав нідерландський фільм «Стаючи Моною»
ПОДЕЛИТЬСЯ

5-го червня просто неба біля Арки Дружби народів відбулася урочиста Церемонія нагородження переможців 50-го ювілейного кінофестивалю «Молодість». 

Журі оголосило найкращі фільми конкурсних програм, а гості Церемонії переглянули трейлери стрічок і слухали виступи запрошених музикантів — фольк-квартету DakhaBrakha та співачки й бандуристки KRUTЬ. Церемонію провели акторка театру і кіно Ірма Вітовська та телеведучий програми «Сніданок з 1+1» Єгор Гордєєв.

Глядачі фестивалю щодня відвідували десятки сеансів — у 21-й програмі вони змогли переглянути 206 фільмів. Учасники індустрійної секції відвідали 25 подій — серед них майстер-класи від українських і світових кінематографістів, перший Серіальний пітчинґ, міжнародний ринок копродукції Boat Meating і документальний пітчинґ B2B Doc. У межах фестивалю та в співпраці з партнерами відкрилися також виставки «Сторіччя Фелліні» та «Добре проторені зв’язки».

Переможцем Boat Meeting став український проєкт «Мрія Кіри» — він отримав $ 10 000 на послуги постпродакшену від компанії Star Media. Переможцем першого Серіального пітчинґу став проєкт «Ми розходимося» — він отримав на створення тизеру, промо та медійну підтримку $ 15 000 від 1+1 media та «Київстар ТБ» і $ 10 000 від MEGOGO.

ҐРАН-ПРІ
«Стаючи Моною». Сабіне Люббе Баккер, Нільс ван Куворден. Нідерланди

МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС

Найкращий повнометражний фільм
«Кельти». Міліца Томовіч, Сербія

Найкращий короткометражний фільм
«Чорне сонце Палермо». Жозефін Жуане. Франція.

Найкращий студентський фільм
«Я хочу повернутись, повернутись, повернутись». Ельза Розенґрен. Німеччина
«Філіпіньяна». Рафаель Мануель. Велика Британія, Філіппіни

дОКУМЕНТАЛЬНИЙ КОНКУРС

Найкращий фільм
 «Гарячі новини». Сушміт Ґош, Рінту Томас. Індія

НАЦІОНАЛЬНИЙ КОНКУРС

Найкращий фільм
20-11-7.mp4. Аліна Панасенко

«СОНЯЧНИЙ ЗАЙЧИК»

Найкращий фільм

«Макове поле». Євґен Жебеляну. Румунія

TEEN SCREEN

Найкращий фільм:

«Космічний хлопчик». Олів'є Перу. Бельгія

Почесну нагороду за внесок у світове кіномистецтво 50-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» отримав легендарний польський актор Данієль Ольбрихський. «Скіфського оленя» йому вручили художній керівник кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі та видатний польський режисер Кшиштоф Зануссі.

Фільмом-закриттям фестивалю став містичний трилер Станіслава Капралова «Егрегор» за участю Данієля Ольбрихського. Показ фільму, знятого у копродукції України та Польщі, став світовою прем’єрою. 

 

Дивіться також: Бренд FROLOV і художник Вова Воротньов представили капсульну колекцію для 50-го фестивалю «Молодість»

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).