Розповідаємо про сюжет: Документальний трилер "Байконур. Вторгнення" вийшов в український прокат

Новини
09.08.2021
ПОДЕЛИТЬСЯ
Власне розслідування
ПОДЕЛИТЬСЯ

В національний прокат вийшов документальний повнометражний трилер «Байконур. Вторгнення» режисера Ангела Ангелова. 

За сюжетом двоє дослідників з України, ризикуючи життям, потрапляють на засекречену територію космодрому Байконур, щоб на власні очі побачити запуск ракети «Союз». Їм не радили цього робити, адже на території космодрому Байконур діє законодавство РФ, де за «шпигунство і розголошення державної таємниці» можна потрапити у в’язницю на термін від 8 до 20 років. Проте українські екстремали вирішили ризикнути і зняли документальний екшн про свою подорож. 

«Для мене фільм «Байконур. Вторгнення» – це дослідження людської природи через призму неймовірної пригоди. А також це мрія. Мрія побачити та зафільмувати з нелегальної точки те, що не під силу кожному. Побачити на власні очі запуск справжньої ракети, дослідити радянські космічні кораблі та, звісно, відзняти документальне пригодницьке кіно», — каже режисер Ангел Ангелов.



Космодром Байконур – легендарний військовий об’єкт. Перший і найбільший космодром у світі, він також став одним із символів космічного протистояння СРСР і США часів «холодної війни». Фільм також розповість історію космічної програми «Енергія-Буран», яка популяризувалась у СРСР і давала його громадянам підстави для гордості, та водночас покаже її зворотній бік – адже це була також небезпечна  зброя, єдиним призначенням якої було знищення людей на іншому боці планети. 

Світова прем’єра фільму «Байконур. Вторгнення» відбулася в жовтні 2020 року, в рамках 4-го кінофестивалю Kharkiv MeetDocs. Стрічка потрапила у Національний конкурс повнометражних документальних фільмів і отримала Гран-прі глядацьких симпатій, встановивши рекорд переглядів. 

Міжнародна прем’єра фільму відбулася 10 квітня 2021 року на XIV міжнародному кінофестивалі документального кіно «Артдокфест», де стрічка брала участь в основному конкурсі кінофестивалю та отримала «Особливу згадку журі – за амбітну ідею, ризиковане рішення і блискучий результат».

 

Читайте также: В мировой прокат вышел документальный фильм об актере Бьёрне Андрес

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).