Магічні створіння: RCR Khomenko випустили колекцію світшотів із малюнками Марії Примаченко

Тренды
17.01.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Відомі твори у сучасному вигляді
ПОДЕЛИТЬСЯ

Українська дизайнерка Ярослава Хоменко створила колекцію світшотів спільно з фондом Марії Примаченко. Яся переосмислила відомих персонажів художниці. Авангардисти початку ХХ сторіччя, до яких належала Марія Примаченко, надихались автентичними народними та культовими артефактами африканських та острівних племен, це дало їм змогу вирватись за межі академічних канонів свого часу. Ужиткові речі та маски часто ставали прототипами полотен Пікассо, Гогена, Брака та інших.

«Ми відштовхувались від ідеї поєднання творчості класичної, народної художниці, яка, втім, через унікальну візуальну мову є дуже сучасною, модерністською, та дизайнерки, яка у своїй практиці переосмислює та продовжує лінію авангардного мистецтва. В нашому проєкті ми перетворюємо живопис на світшоти — це ніби рух у зворотному напрямку, але в той же час це діалог народного та авангардного», — коментує команда фонду.

Читайте також: Oliz випустили колекцію хустин з авторськими принтами родини Примаченко

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).