Аби пояснити іноземцям, що відбувається: Топ-20 фільмів про контекст подій в Україні

Новини
07.03.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Підбірка для The Guardian
ПОДЕЛИТЬСЯ

Кінознавці Довженко-центру зібрали документальні та ігрові фільми, які дозволять зрозуміти контекст подій в Україні. Підбірку топ-20 поширило видання The Guardian під заголовком To help understand what’s happening in Ukraine (пер. з англ. "Аби допомогти зрозуміти, що відбувається в Україні"). Біля кожної назви фільму додали коротку анотацію. 

Наприклад, про "Додому" Нарімана Алієва розповідають: "Красива резонуюча драма про стосунки між кримськими татарами та українцями. Один старший син Мустафи помирає на війні на сході України. Разом зі своїм молодшим сином він незаконно намагається перевезти тіло в Крим, аби поховати. Це фільм про відчуження, яке відчувають люди, виключені з соціуму, свого народу, відірвані одне від одного і від цілої нації". 

Сценарій роману-антиутопії "1984" досі програється, а стрічку "Донбас" назвали прикладом оруеллівської нереальності. Безкоштовний доступ відкрито до відгуків про документальний фільм "Земля блакитна, ніби апельсин" і антиутопії "Атлантида".

Кінознавці закликають ділитися цим кіносписком із друзями-іноземцями. 

 

Читайте також: "На 200% за тиждень": На Duolingo зріс попит на вивчення української мови

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).