Kachorovska, Andre Tan, Syndicate, Omelya: Що українські бренди шиють для армії

Новини
02.04.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
На модному фронті
ПОДЕЛИТЬСЯ

Зшили 500 пар берців

Український бренд взуття і аксесуарів Kachorovska перепрофілювався і відтепер шиє берці. Збір коштів на матеріали поки зупинили, бо їх достатньо для створення 800 нових пар. Пошиття військового взуття – нове вміння для них, заявила власниця бренду Аліна Качоровська. Вона сказала, швейні виробництва можуть приєднуватись – шити берці вчать всіх.

500 пар взуття віддають бійцям київських тероборон, та незабаром його будуть постачати й у інші регіони.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Kachorovska (@kachorovska_atelier)

 

Бронежилети замість суконь

Більше 1000 флісових кофт і штанів, 2000 спіднього, 1000 теплих жилетів, 500 спальних мішків – поділились цифрами на сторінці бренду Andre Tan. Планують пошиття бронежилетів і просять допомогти флісом: «Його майже нереально знайти».

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Andre Tan (@andre_tan_official)

 

1100 комплектів термобілизни

«Відчуття шаленої підтримки кожного, бо це наша спільна війна», — Syndicate планували зібрати 340 тисяч гривень, а отримали майже 592 тисячі. Український бренд одягу почав шити термобілизну для ЗСУ і тероборони.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений SYNDICATE KYIV (@sndct_kyiv)

 Волонтерить уся команда

Костянтин Омеля, засновник бренду Omelya, впевнений, що війна змінила ДНК українців. Команда на чолі з дизайнером активно допомагає: в’яже маскувальні сітки, купує обігрівачі та продукти для біженців, заклеює вікна на вокзалі, незабаром піде на курси першої медичної допомоги.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Kostiantyn Omelia (@kostiantynomelia)

Жилети розгрузки і балаклави від українського мас-маркету

Український бренд жіночого одягу MustHave почав шити балаклави й жилети розгрузки. Речі віддають ЗСУ і теробороні міста Бердичів.

Засновниця MustHave Анастасія Дзюба:

«Якщо у вас є інформація або потреба, напишіть нам. Але маємо деякий дефіцит та проблеми з пошуком відповідної тканини. Тому є потреба, щоб ви мали тканину для пошиття. Віримо в перемогу! Віримо в ЗСУ! Слава Україні!»

Всі запити обробляють по черзі.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Перший український мас-маркет (@musthaveua)

Об'єднує людей не тільки модними показами

Український дизайнер Антон Белінський з тих митців, хто живе роботою 24/7. За мирних часів його бренд Anton Belinskiy вражав сміливістю паризький Тиждень моди, а з початком повномасштабної війни команда почала допомагати солдатам — шити балаклави й термобілизну на передову. 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Anton Belinskiy (@antonbelinskiy)

Мерч, заряджений на перемогу

Команда Creative Depo створює патріотичні речі й 50% прибутку віддає на потреби ЗСУ, 10% — ілюстраторам. Вони закуповують плитоноски, бронеплити, аптечки. Якщо придбати, наприклад, футболку з бандерівським смузі, можна зробити свій вклад в економіку України. Адже над мерчем трудиться велика команда і покупка дозволяє сплачувати податки.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Креатив Депо - створюємо мерч (@creative.depo)

Джинси — символ демократії в моді

Одеський бренд Aisenberg підтримує економічний фронт пошиттям джинсів. Частину прибутку передають українській армії. У колекції зараз 15 моделей: комбінезони з вареного деніму, джинси з блискавками, вінтажні джинси й сорочка, «наче запозичені з матусиної шафи». 

«Для мене надзвичайно важливо зберегти робочі місця на виробництві, яке у мирний час могло віддати 3000-4000 готових одиниць одягу», — власниця бренду Aisenberg Тетяна Федосєєва.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений AISENBERG®️PREMIUM DENIM (@aisenberg_denim)

Матеріал оновлюється.

 

 

Читайте також: Аби пояснити іноземцям, що відбувається: Топ-20 фільмів про контекст подій в Україні

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).