З-під обстрілів у Харкові — на лід: Українські фігуристи пройшли у фінал чемпіонату світу

Новини
26.03.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Війна не зупинила спортсменів!
ПОДЕЛИТЬСЯ

Зараз у Франції, в Монпельє, триває чемпіонат світу з фігурного катання. На ньому, попри війну, виступили й українські фігуристи. Вони не мали змоги підготуватися, але все одно вийшли на лід і своїм емоційним виступом вразили світ. Фігуристи Максим Нікітін і Олександра Назарова пройшли у фінал чемпіонату світу. У фігуристів навіть не було можливості підготувати свої костюми, тому Нікітін і Назарова вийшли у тренувальній формі – у звичайних футболках і штанах. 

Саундтреками для їхнього виступу стали два треки: "1944" Джамали, з яким співачка виграла "Євробачення", та народна пісня "Ой, у лузі" у виконанні Андрія Хливнюка. 

 

25-річна Олександра Назарова і 27-річний чемпіон Максим Нікітін були учасниками Олімпіади 2018 і 2022 років. Спортсмени – харків’яни і повернулися в місто відразу після Олімпіади в Пекіні, наприкінці лютого, коли Харків зазнав перших ударів від російської армії. Олександра змогла виїхати з міста одразу, а Максим провів у місті три тижні під обстрілами. 

За свій виступ Назарова та Нікітін отримали 67,70 бала – на два більше, ніж на лютневій Олімпіаді-2022, та йшли на 16 місці перед довільним танцем. Але згодом знялися з турніру, бо не встигли підготувати новий номер для довільної програми.

Зал у Монпельє, де на трибунах виявилося чимало українських прапорів, аплодував фігуристам стоячи. Багато хто з глядачів тримав у руках написи на синьо-жовтих плакатах WE STAND WITH YOU.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от Доброго вечора, ми з України (@senderwasawoman)



Читайте також: 

Зеленського запросили виступити з відеопромовою на "Оскар — 2022". Ідею розглядають

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).