Як світові зірки та кіноіндустрія підтримали Україну на церемонії "Оскар" — 2022

Новини
28.03.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Stand with Ukraine
ПОДЕЛИТЬСЯ

У ніч з неділі на понеділок, з 27 на 28 березня, у Лос-Анджелесі пройшла церемонія нагородження кінопремії "Оскар". Найкращим фільмом судді назвали американську стрічку "СODA: У ритмі серця". "Найкращим актором" став Вілл Сміт ("Король Річард"), а "Найкращою акторкою" – Джессіка Честейн ("Очі Теммі Фей").

Цьогоріч замість огляду образів червоної доріжки нас цікавить інше: як світові зірки та кіноіндустрія загалом підтримали Україну та наш народ. У нашому матеріалі ми зібрали головні моменти з 94-ї церемонії нагородження.

Хвилина мовчання

Організатори премії "Оскар" вшанували пам’ять загиблих в Україні хвилиною мовчання. Під час церемонії вони наголосили, що українці героїчно захищають свій суверенітет та борються за власну незалежність. Крім того, організатори закликали підтримувати Україну усіма можливими способами.

"Хоча кіно для нас є важливою можливістю висловити нашу людяність під час конфлікту, у сучасних реаліях мільйони сімей в Україні потребують їжі, медичної допомоги, чистої води та екстрених служб. Ресурсів обмаль, і ми разом, як глобальна спільнота, можемо зробити більше", — йшлося в офіційній промові організаторів "Оскару".

Звернення Міли Куніс

Перед хвилиною мовчання на сцену "Оскару" запросили акторку українського походження Мілу Куніс. Знаменитість вкотре захопилася українською мужністю, самовідданістю та стійкістю. Нагадаємо, що раніше Міла Куніс разом зі своїм чоловіком, актором Ештоном Катчером, пожертвувала $ 3 мільйони на допомогу Україні.

Жовто-блакитна хусточка Джейсона Момоа

Свою підтримку Україні висловив і Джейсон Момоа, зірка "Гри престолів". Його піджак прикрашала шовкова хустка у кольорах українського прапора. Голлівудський актор показав, що стоїть на стороні України та є солідарним з її народом.

Бенедикт Камбербетч

Актор Бенедикт Камбербетч, який цьогоріч претендував на звання найкращого актора, знову підтримав Україну. На лацкан свого піджака Камбербетч прикріпив значок із жовто-блакитним прапором. Нагадаємо, що раніше актор розгорнув прапор України, коли отримував кінонагороду Cinema Vanguard Award у Санта-Барбарі. Також актор заявляв, що хоче прийняти українських вимушених біженців у себе вдома.

Viva Ukraine!

Режисер фільму "Хрещений батько" Френсіс Форд Коппола привернув увагу до війни в Україні зі сцени кінопремії. Лацкан свого вбрання він прикрасив прапорами США та України. Після своєї промови, присвяченої 50-річчю "Хрещеного батька", Френсіс приклав руку до грудей та вигукнув: "Viva Ukraine!"

Акція #WithRefugees

Під час церемонії "Оскар" — 2022 світові зірки висловили свою підтримку українським біженцям. Знаменитості доповнювали свої образи для червоної доріжки блакитними стрічками з написом #WithRefugees ("З біженцями").

Паоло Соррентіно, режисер

Педро Альмодовар, режисер фільму "Паралельні матері"

Юн Ю Чжон, акторка, лауреатка "Оскару"

Дайан Уоррен, композиторка

Джеймі Лі Кертіс, акторка та активістка

Відзначимо, актор та продюсер Шон Пенн закликав організаторів "Оскару" надати слово президенту України Володимиру Зеленському. До звернення знаменитості приєднувалася і акторка Емі Шумер. Глядачі з усього світу очікували на промову Володимира Зеленського, але вона так і не пролунала.

Читайте також: З-під обстрілів у Харкові — на лід: Українські фігуристи пройшли у фінал чемпіонату світу

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).