Ед Ширан, Джамала, Том Оделл та інші на благодійному концерті на підтримку України

Новини
30.03.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Вони зібрали понад 520 млн гривень для українців
ПОДЕЛИТЬСЯ

29 березня у Бірмінгемі відбулась благодійна подія Concert for Ukraine — двогодинний музичний концерт за участю Каміли Кабельо, Еда Ширана, Грегорі Портера, Ніла Роджерса, Паломи Фейт та інших британських зірок. А однією з ведучих стала учасниця Spice Girls Емма Бантон.

Спеціальною гостею концерту стала Джамала, яка виконала пісню «1944», що здобула перемогу для України на «Євробаченні» у 2016 році. В основі композиції — реальна історія прабабусі співачки, яку радянська влада депортувала з Криму. Сьогодні, у дні, коли майже 4 мільйони українців змушені були покинути свої домівки через війну, пісня набула нового сенсу. Не тільки в Україні, а й поза її межами. 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Jamala (@jamalajaaa)

 

«Місяць для повномасштабної війни — це достатньо довго. Та скільки б часу не пройшло, до кривавих злочинів не призвичаїтись ніколи. Ні нам, ні світу. Те, що зробили вчора британці у Бірмінгемі, дійсно велика справа: зібрати таку кількість великих зірок, понад десять тисяч гостей у залі, сотні тисяч глядачів в онлайні і як результат — понад 520 мільйонів гривень на підтримку українців», — коментує Джамала.

Співакам вдалося зібрати понад 520 млн гривень на підтримку українців. Міністерство культури та інформаційної політики на своїй Facebook-сторінці зазначило, що усі кошти за придбані квитки та донати під час заходу буде передано на гуманітарні цілі Disasters Emergency Committee (DEC) в Україні.

Організатори Concert For Ukraine також повідомили, що квитки на концерт за участю популярних світових зірок були розпродані за 45 хвилин.

Свою підтримку Україні висловили співачка Біллі Айліш разом із братом Фіннеасом О'Коннеллом, які, на жаль, не змогли приїхати на концерт, проте записали відеозвернення. У ньому музиканти підтримали всіх учасників заходу та зазначили, що солідарні з українцями, яким довелося залишити свої домівки і втратити все.

 

Читайте також: 

Дивіться: Майлі Сайрус присвятила українцям пісню на фестивалі Lollapalooza

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).