Національна лондонська галерея перейменувала картину Деґа "Російські танцівниці" на "українські"

Новини
04.04.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Кордони національності
ПОДЕЛИТЬСЯ

Національна галерея Лондона змінила назву картини відомого художника Едґара Деґа "Російські танцівниці". Тепер замість російських – "Українські танцівниці". Змінити назву лондонська галерея вирішила через прохання дизайнерки та художниці Маріам Наєм.

Картина "Українські танцівниці" Едґара Деґа була створена у 1899 році. На ній зображені дівчата, які танцюють у традиційному українському одязі. Картина намальована пастельними фарбами. На її створення Деґа надихнула трупа українських танцівниць, яких він побачив у Парижі.

"Протягом останнього місяця ми зосередили на ній більше уваги через поточну ситуацію в країні. Ми вважаємо, що настав відповідний момент оновити назву картини, щоб краще відобразити її тему", — говорить прессекретар Національної галереї у Лондоні.

Керівництво музею сподівається, що їхній приклад надихне інші галереї перейменувати картини Едґара Деґа, частина з яких, до речі, розташовується у Метрополітен-музеї у Нью-Йорку, США.

Читайте також: Анджеліна Джолі навідала українського хлопчика, який лікується від раку в Італії

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).