Нова версія: Українські художники переосмислили плакати часів Другої світової війни

Новини
04.04.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
На жаль, повістка 80-річної давнини знову стала актуальною
ПОДЕЛИТЬСЯ

Українські художники та ілюстратори переосмислили інформаційні плакати часів Другої світової війни, у зв‘язку із загарбницькою війною росії в Україні. Проєкт Never Again Gallery звертається до історичної пам’яті народів західних країн з проханням підтримати Україну в ситуації, яка дуже нагадує події 80-річної давнини.

Друга світова війна принесла понад 55 мільйонів смертей, мільйони біженців, концентраційні табори, 10 000 зруйнованих міст і сіл. Після завершення трагічних подій увесь цивілізований світ сказав: "Ніколи знову". У 2022 році Росія вирішила сказати: "Давайте ще раз".

У період з 1939 по 1945 рік країни антигітлерівської коаліції, зокрема Велика Британія та США, створили сотні плакатів із закликами, інструкціями й мотивацією. Якоюсь мірою ті плакати допомогли зупинити найпечальніші події в історії людства.

Повістка того часу, на жаль, знову стає актуальною. Українські художники та ілюстратори адаптували 20 з тих плакатів часів Другої світової війни, щоб звернутися до цивілізованого світу, який вірить у свободу та силу демократії.

Кожен плакат можна завантажити та надрукувати. Далі його можна почепити на вулицях і в закладах свого міста для привернення уваги. Також плакатами можна поділитися з друзями за кордоном.

Над роботами працювали 20 українських художників й ілюстраторів. Серед них – Тетяна Якунова, Олександра Ковальова, Антон Логов, Анна Сарвіра, Марія Оз, Варвара Перекрест, Олександр Грехов, Антон Або, Аліна Кропачова, Маша Фоя, Марі Кінович, Аліна Заманова, Юлія Вус, Алекс Дерега, Марія Гермашева, сестри Фельдман, PLVNV, WE BAD, WAONE Interesni Kazki, Bravebirdie.

Читайте також: Інстаграм дня: Ілон Маск, Ді Капріо, Бекхеми й інші зірки носять вишиванки у колажах Аліни Пономаренко

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).