Виїзд з України тепер можливий лише за закордонним паспортом

Новини
18.04.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Виїзд за внутрішнім паспортом скасовано
ПОДЕЛИТЬСЯ

В Україні знову починає діяти норма, яка передбачає перетин меж країни лише за паспортом для виїзду за кордон. Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Нагадаємо, що у перші тижні війни, коли фактично була гуманітарна катастрофа, ДПСУ дозволяла громадянам виїзд і за іншими документами, що посвідчують особу. Тисячі жінок просто «бігли» через кордон, аби врятувати себе та своїх дітей та знайти прихисток у країнах Європи.

Демченко зауважив, що для дітей порядок перетину кордону залишається спрощеним. Що ж стосується повнолітніх громадян, то вони зможуть перетнути кордон за внутрішніми паспортами лише в окремих випадках. Наприклад, це правило стосується українців, які їдуть з районів, де ведуться бойові дії, або якщо вони супроводжують людей з інвалідністю. Рішення, чи пропускати цих людей на кордоні за відсутності закордонного паспорта, буде прийматися безпосередньо на місці.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).