Фільм режисера Валентина Васяновича "Відблиск" з'явиться у прокаті американських кінотеатрів

Новости
20.04.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Потім картина відправиться на стрімінги
ПОДЕЛИТЬСЯ

Фільм українського режисера Валентина Васяновича "Відблиск" покажуть у кінотеатрах США. Ліцензію на прокат стрічки викупила американська компанія Film Movement, повідомляє видання Screen Daily. Прем’єра "Відблиску" запланована на 6 травня у США.

"Нинішня криза в Україні, разом зі звірствами, про які ми чуємо щодня, майже немислима для тих, хто не стикається з жахами війни. Валентин, один із найталановитіших режисерів України, поринає у болісні та виснажливі роздуми про війну та виживання у фільмі, який глядачі не скоро забудуть", – розповідає директор дистриб’ютору Film Movement Майк Розенберг.

Відзначимо, фільм "Відблиск" розповідає про військового хірурга, який потрапив у полон на сході України. Після численних катувань чоловіку вдається потрапити додому, де на нього чекають дружина та донька. Далі він зіткнеться з іншою проблемою: як налагодити стосунки з найріднішими.

У вересні 2021 року, у рамках конкурсної програми Венеційського кінофестивалю, пройшла прем’єра фільму "Відблиск" Валентина Васяновича. До основної програми фестивалю українська картина увійшла вперше за 30 років.

Читайте також: Гурт Måneskin виконав на музичному фестивалі Coachella композицію Gasoline

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).