У "Вікіпедії" з'явилася нова сторінка — "рашизм". Символами російського фашизму назвали літери Z і V

Новини
20.04.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Ідея "братнього народу"
ПОДЕЛИТЬСЯ

В українській "Вікіпедії" з’явилася сторінка з терміном "рашизм". Її створили ще на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, але зараз стаття обросла новими деталями. Так, у "Вікіпедії" повністю сформували визначення "рашизму", описали його характеристики та символи.

"Рашизм, або російський фашизм, — політична ідеологія та соціальна практика владного режиму росії кінця XX — початку XXI століття, що базується на ідеях "особливої цивілізаційної місії" росіян, "старшинства братнього народу", нетерпимості до елементів культури інших народів", — визначають термін автори.

Що стосується символів рашизму, їх автори статті охарактеризували знаками Z і V. Крім того, платформа описує "рашизм" як симбіоз фашизму та сталінізму. Він ґрунтується на вигаданій геополітиці росії, спрямованій на окупацію територій незалежних держав та колабораціонізм із місцевими жителями.

Читайте також: В Україні створили комікс для дітей, який пояснить, як поводитися з вибухонебезпечними предметами

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).