Війна не може забрати дитинство: У Києві пройдуть безкоштовні творчі заняття для дітей та підлітків

Новини
22.04.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
За підтримки ЮНІСЕФ та "Клубу Добродіїв"
ПОДЕЛИТЬСЯ

Діти та підлітки, які наразі перебувають у Києві, зможуть регулярно відвідувати безкоштовні творчі заняття. Для цього небайдужих активістів у столиці обʼєднав благодійний фонд “Клуб Добродіїв” та організація ЮНІСЕФ у межах проєкту “Спільно. Точки зустрічі”.

Минулого тижня вже відбулися перші заняття у декількох локаціях Києва. З дітьми працювали  волонтери, які попередньо пройшли тренінги та консультації психолога щодо взаємодії з дітьми, які отримали травматичний досвід.

 

“Наразі дітям важливо зрозуміти, що війна не може забрати в них дитинство, їхні вміння, талант, плани та мрії. Зараз їм потрібно забезпечити доступ до ресурсу (чим, власне, є творчі заняття), стабілізувати стан та забезпечити спілкування у групах. Дітям та підліткам необхідно усвідомлювати, що будь-який їхній стан наразі — це нормально, ненормальні лише обставини навколо”, — зазначає психологиня Наталія Пашко.

Важливо зазначити, що батьки можуть відвідувати заняття разом з дітьми, а у випадку повітряної тривоги в столиці обовʼязково буде організовано переміщення до укриття. Заняття проводитимуть регулярно, орієнтовно двічі на тиждень, а графік та список локацій доступні у телеграм-каналі: Київ. Дозвілля для дітей і молоді.

Кожне заняття має свою тематику, повʼязану з однією галуззю мистецтва, креативними індустріями чи соціальними  аспектами життя. Серед тем, наприклад, казки, кінематограф, музика, архітектура та дизайн, медіа та комунікації, реклама та маркетинг, професійне майбутнє, місце у житті тощо.

Усі заняття адаптуються за складністю та тематиками під різний вік, тому відвідувати їх можуть як діти, так і підлітки. Так, під час занять вони можуть написати листа собі у майбутньому, разом створити брендбук України, навчитися розпізнавати фейкові новини та навіть вигадати власний шифр або таємну мову.

Читайте також: Фільм режисера Валентина Васяновича "Відблиск" з'явиться у прокаті американських кінотеатрів

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).