Уламки снарядів замість сувенірів: Анджеліна Джолі поділилася фотографіями з візиту до Львова

Новости
05.05.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
"Діти під час конфлікту"
ПОДЕЛИТЬСЯ

Цього тижня Анджеліна Джолі відвідала Львів з гуманітарною місією, ставши однією з найобговорюваніших персон українського інтернету. У рамках візиту голлівудська акторка навідалася до дітей-біженців, які приїхали до міста з усіх куточків країни. Серією знімків з ними Анджеліна Джолі й поділилася на своїй сторінці в інстаграмі.

Так, у підписі під фото акторка розповіла, що одна з дівчаток подарувала їй "особливий сувенір" — шматок уламка снаряда. Як зізналася Джолі, багато хто з присутніх дітей постраждав від російських ракет, а деяким з них прийшлось навіть проводити операцію з вилучення уламків.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от Angelina Jolie (@angelinajolie)

"У Львові мені показали "особливий камінь", що його знайшла маленька дівчинка. Вона гралася ним і навіть не розуміла, що камінь насправді був уламком бомби. У вашій долоні він відчувається нерівним і важчим, ніж міг здаватися. Його блиск і незвичайність, напевно, привернули увагу дитини.

Коли бомба або снаряд вибухають, гострі уламки важких металів розриваються в тілах тих, хто опинився поблизу точки удару. Багатьом дітям, що перебували на вокзалі в Краматорську під час вибуху, нещодавно вилучали уламки – це важкий і болісний процес. Фрагменти, що потрапили близько до життєво важливих органів, занадто небезпечні для усунення, тому залишилися всередині у деяких дітей.

Це шкода без жодного сенсу, що виходить за межі фізичної травми й має емоційні та психічні прояви. Боротьба за припинення війни, якої зазнала Україна, — це перегони за щоденне обмеження кількості вбитих, поранених, переміщених та травмованих", — розповіла Анджеліна Джолі. 

Читайте також: Український фільм "Памфір" покажуть на Каннському кінофестивалі

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).