У Лондоні відбувся благодійний захід Brave Ukraine

ПОДЕЛИТЬСЯ
Гостям івенту вдалось зібрати понад $ 1,2 млн
ПОДЕЛИТЬСЯ

5 травня Embassy of Ukraine to the UK провели благодійний захід Brave Ukraine у TATE Modern у Лондоні. Завдяки гостям івенту вдалось зібрати понад $ 1,2 млн на допомогу Україні. На 6-му поверсі TATE були організовані імерсивна виставка, присвячена сміливим українцям, та аукціон за підтримки дома Christie's. Продюсуванням заходу займались креативна агенція Banda Agency у партнерстві з лондонською агенцією Brandfuel.

Метою благодійного вечора було розповісти історії сміливості українців, що стали іконічними за час війни, та зібрати кошти для подальшої підтримки цієї сміливості. Серед гостей були прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, посол України Вадим Пристайко, письменник Тім Маршал, співачка Джамала та інші представники світової політики, культури, бізнесу, спорту та медіа. Також у режимі онлайн до івенту долучились президент України Володимир Зеленський та український артист, вокаліст гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк.

В рамках імерсійної виставки відвідувачі могли послухати щоденник дівчини з Маріуполя, пройтись лабіринтом справжнього бомбосховища, зазирнути в очі сміливості у проєкті Reporters.Media, а також послухати розмови близьких, що говорять про переживання війни у Харкові, Ізюмі, Маріуполі та інших містах України.

На аукціоні за підтримки Christie's серед лотів були представлені такі символічні речі, як флісова куртка президента України з перших днів війни, півник з Бородянки, марки з крилатою фразою про російський військовий корабель, прогулянка Києвом з мером міста Віталієм Кличком та фотографія авторства документаліста Макса Левіна, який трагічно загинув на лінії фронту під Києвом.

Зібрані за вечір кошти на платформі withukraine.org підуть напряму на допомогу українцям. Зокрема, на переоснащення Західноукраїнського дитячого спеціалізованого медичного центру, на закупівлю перинатальних швидких, на підтримку "Укрпошти" та допомогу дітям, що залишились без батьків внаслідок війни. Усю докладну інформацію можна буде отримати на сайті фонду.

 

Читайте також: 

Українські балетні танцівники вийдуть на берлінську сцену, аби підтримати постраждалих у війні

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).