Таємниці ікони 1950-х: Netflix показав новий документальний фільм про Мерілін Монро, і ось яким він вийшов

ПОДЕЛИТЬСЯ
Стрічка розповідає про Монро в кіно, у стосунках та у день смерті
ПОДЕЛИТЬСЯ

У квітні цього року стрімінговий сервіс Netflix показав новий документальний фільм про Мерілін Монро. Стрічка отримала назву "Таємниці Мерілін Монро: Втрачені записи" за найзагадковішу частину біографії ікони 1950-х років – її трагічну смерть. Навмисне вбивство? Доведення до самогубства? Випадковість? Нова картина Netflix дає відповідь на ці питання, посилаючись на дослідження пулітцерівського письменника Ентоні Саммерса, в обробці режисерки Емми Купер.

Ентоні Саммерс досліджував смерть Мерілін Монро більше трьох років. За цей час він встиг узяти інтерв’ю у близько 650 людей, які тим чи іншим чином були пов’язані з іконою 50-х: це і близькі акторки, й режисер Біллі Вайдлер, і навіть особистий психіатр знаменитості Ральф Грінсон. Висновки з цих розмов лягли в основу книги Саммерса "Богиня".

Як пояснює сам письменник, звернутися до постаті Мерілін Монро він вирішив через розпочате у 1985 році повторне розслідування її смерті. Тоді суд знову виніс вердикт: акторка померла через передозування наркотиками. Ентоні Саммерс впевнений: теорії щодо смерті Монро продовжують з’являтися через її тісні зв’язки з братами Кеннеді.

Також "Таємниці Мерілін Монро: Втрачені записи" розповідають про постать секс-символу як видатної акторки. Монро з дитинства цікавилася кіно: разом з батьками кожну неділю тижня вона дивилася фільми. Маленькій Мерілін було байдуже, що показується на екрані. Зі стрічки Netflix ми дізнаємося, що акторка просто любила спостерігати за гарними людьми по той бік камери.

"Вона була юна, дуже вродлива, скромна та сором’язлива. Я дав їй сценарій, а вона повернулася за два дні й прочитала свої репліки просто блискуче", — говорив про Мерілін режисер Джонні Г’юстон.

Інша лінія фільму — стосунки Монро з чоловіками. Мерілін приписували романи з кіноакторами, дипломатами, бізнесменами та політиками. Безумовно, найобговорюванішими залишаються стосунки акторки з президентом США Джоном Ф. Кеннеді. Їм присвячена окрема сюжетна лінія "Таємниць Мерілін Монро: Втрачені записи".

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).