Музей Івана Гончара представив виставку фотографій українців минулого

Искусство
19.05.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
З історико-етнографічного альбому Івана Гончара
ПОДЕЛИТЬСЯ

Музей Івана Гончара представив онлайн-виставку «Україна й українці» з фотографіями українців у традиційному вбранні різних регіонів.

На виставці експонуються світлини кінця 19 – першої половини 20 століття, їх взято з архівного фонду, який засновник музею Іван Гончар зібрав у 18-томний історико-етнографічний альбом.

«Коли ви перегорнете сторінку нижче, перед вами відкриються давні світлини українців. Це більше ніж просто фото. Це свідчення розмаїтості та унікальності нашої з вами культури. Це саме те, що хоче знищити ворог. Але українці — неймовірно волелюбний народ, і ми щодня підтверджуємо це у своєму спротиві», — йдеться в заяві музею 
Дівчата у святковому вбранні на тлі краєвиду, Сумська область Парубок у святковому вбранні, Миколаїв Дівчина у святковому вбранні, Чернігівська область Подружня пара, Івано-Франківська область Молодий чоловік у святковому вбранні, Вінницька область

Виставку можна переглянути українською та англійською мовами за посиланням.

Також на сайті команда музею закликала донатити на підтримку ЗСУ.

 

Читайте також: 

З чим носити вишиванку в повсякденному житті

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).