ROXOLANA та актор Лів Шрайбер зібрали кошти на медичне обладнання для української лікарні

Новости
24.05.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Фандрейзинг відбувся у Вашингтоні, під час благодійного заходу, який вшановував жінок на війні
ПОДЕЛИТЬСЯ

Українська співачка ROXOLANA повернулась зі США, де провела кілька благодійних виступів. Метою поїздки був збір коштів на медичне обладнання для львівської лікарні Святого Миколая через фонд “Запорука”. 

Фандрейзинг відбувся у Вашингтоні, під час благодійного заходу, який вшановував жінок на війні. На даху готелю Zena, відомого своєю колекцією сучасного мистецтва, присвяченого видатним жінкам, ROXOLANA виконала свої найвідоміші пісні та розповіла про ситуацію в Україні й те, як можна допомогти українським дітям, які потерпають від воєнної агресії росії. 

«Я щаслива, що завдяки небайдужим людям нам вдалося зібрати кошти, на які буде придбано мобільний нейрохірургічний операційний стіл, – це дуже потрібне зараз обладнання, адже за його допомогою можна проводити складні операції на головному та спинному мозку, – розповідає ROXOLANA. – Зараз навантаження на хірургічне відділення лікарні Святого Миколая дуже зросло, лікарі оперують дітей в три зміни, без вихідних, в тому числі й діток, поранених від військових снарядів. Вартість такого операційного стола складає близько 80 тисяч доларів, тому ми об’єднались із благодійним фондом “Запорука”, щоб допомогти з його придбанням»

Гроші на обладнання також вдалось зібрати завдяки знаменитому американському актору, продюсеру та режисеру Ліву Шрайберу. Він розповів Роксолані про своє українське коріння по материнській лінії та поділився враженнями від нещодавньої поїздки до України. 

18 травня ROXOLANA взяла участь у прийнятті Unite For Ukraine в Інституті миру США. А 20 травня, на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла України у США Оксани Маркарової, ROXOLANA виступила на благодійному аукціоні сучасного українського мистецтва в Українському домі у Вашингтоні. Кошти, зібрані від продажу картин, підуть на протезування для Наталії Степаненко та її доньки Яни, які отримали тяжкі поранення під час ракетного удару по вокзалу у Краматорську.

Виступи ROXOLANA у Вашингтоні стали можливими завдяки фундації US – Ukraine Foundation (USUF) та міжнародній волонтерській організації DATTALION, яка займається розповсюдженням інформації про війну росії проти України.

 

Читайте також:

Intertop випустили дроп світшотів та футболок із зображенням марки "Рускій воєнний корабль"

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).