"Бо Україна жива і завжди буде": Українська художниця зі своїми янголами на Каннській бієнале

Новини
01.06.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Художниці з Києва Адріані Галецькій вдалося взяти участь у Каннській бієнале, що проходила під час Каннського кінофестивалю, із серією робіт Alive.

"Бо Україна жива і завжди буде", – розповідає мисткиня для L’Officiel Україна.

"Виставку було заплановано ще 3 роки тому, але через ковід її переносили, а через російських окупантів я вирішила не змінювати робочих планів. Виставка на Лазуровому березі в час, коли туди з'їжджаються звідусіль, завжди важлива подія. Але участь у ній саме зараз стала нагодою нагадати про країну, розташовану зовсім неподалік – у центрі Європи, яка є годувальницею частини світу (як виявилось), і живуть у цій країні найсміливіші люди (як виявилось). Нагадати, що Україна – це синє небо, жовте сонце, золоте колосся, сині волошки в житі, це дім, в який ми мріємо повернутись, перебуваючи навіть у найпрекрасніших куточках планети.

Як українка, як митець, як людина відчуваю і знаю: завжди буде синє небо і жовте сонце на ньому. Кольором не лише надихаюсь, а й завдяки йому в прямому сенсі наповнююсь енергією. Дуже чітко, на фізичному рівні відчуваю нестачу енергії певного кольору. Зараз рятуюсь насиченими життєствердними барвами. Рятуюсь "синьо-жовтістю" або розмальовую днів вінок трояндовим цвітом.

І якщо фізичний організм живлю кольором, то душу наповнюю світлом, піднімаю і тримаю вібрації, коли зображаю янголів. Раніше вони в мене були радісними, безтурботними й пристрасно смакували життя. Зараз мої янголята відчувають життя ще пристрасніше, і вірю, що скоро повеселішають..."

 Aдріана Галецька 

Adriana Gallery

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).