Відому скульптуру Джеффа Кунса виставлять на аукціон Christie’s, аби допомогти Україні

Искусство
09.06.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
"Мавпа з повітряних куль"
ПОДЕЛИТЬСЯ

Скульптура Джеффа Кунса стане лотом нового аукціону Christie’s. Робота художника, створена у 2006-2013 роках, раніше знаходилася у колекції Віктора та Олени Пінчуків. Зібрані кошти з аукціону підуть на допомогу Україні.

Скульптуру "Мавпа з повітряних куль" виконано з нержавіючої сталі у пурпуровому кольорі. Вона нагадує типові для Кунса роботи, які прославили художника ще з 80-х років. Джефф говорить, що йому завжди подобалися скульптури з повітрям, адже вони створюють "антропоморфне" враження.

Кошти від продажу "Мавпи з повітряних куль" стануть внеском до програми з допомоги важкопораненим військовим та цивільним. Зокрема, гроші підуть на придбання протезів, лікування та реабілітацію.

Виставка експоната пройде у Лондоні, на площі Сейнт-Джеймс, яка знаходиться поруч зі штаб-квартирою Christie’s. Зазначимо, що у 2008 році "Мавпу з повітряних куль" придбали за рекордні $ 2,8 мільйона.

Читайте також: У Базель Арт Центрі відбудеться презентація виставки українських художників

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).