Архітектор Норман Фостер показав свою концепцію розвитку генерального плану Харкова

Новини
21.06.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Зелене місто та центр освіти
ПОДЕЛИТЬСЯ

У рамках міжнародного форуму у Мадриді команда архітекторів на чолі із британцем Норманом Фостером презентувала концепцію розвитку генерального плану Харкова. Про це повідомила Харківська міська рада. 

Новий містобудівний документ буде передбачати створення стратегії будівництва, відновлення будівель, комунікацій та транспорту, а також перегляд минулих планів розвитку Харкова. Таким чином, буде створено мережу з тематичних проєктів усередині одного великого проєкту. 

Професор Оксфордського університету і фахівець у галузі технологічних та економічних змін Єн Голдін зазначив, що на основі нового генерального плану буде забезпечено економічну стратегію процвітання міста. За його словами, Харків має стати центром знань, із залученням найкращих талантів України та створенням для них комфортних умов і робочих місць з високою прибутковістю. Він наголосив, що ЄС підтримає зелену економіку — відмову від автотранспорту на користь вело- та пішохідних доріжок, що допоможе Харкову стати зеленим містом, зберігши позицію індустріального центру.
Генплан Харкова
Схема житлових районів Харкова
Генплан Харкова
Схема житлових районів Харкова
01 00
Генплан Харкова
ПОДЕЛИТЬСЯ

Своєю чергою, харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що потрібно модернізувати життєзабезпечення міста: побудувати нові мікрорайони, гарантувати безпеку мешканців і створити IT- та індустріальні парки. 

Також мер Харкова зазначив, що важливо перейти на нові технології водопостачання, водоочищення, тепло- та газопостачання. І наголосив, що, попри війну, у Харкові не відмовляються від планів щодо будівництва нових станцій метро. 

Концепція генплану Харкова Роль Фонду Нормана Фостера у розробці генплану

Зі свого боку Норман Фостер підкреслив, що фахівці продовжують деталізувати проєкт, аби досягти усіх цілей. 

“Створюється мережа, яка має спільні цілі. Ця робота повинна набирати темпи. Ми віримо, що командна робота та мультидисциплінарний підхід допоможуть нам здійснити цей проєкт”, — наголосив британський архітектор.

Також під час обговорення у Мадриді адміністрація міста заручилася підтримкою європейських інституцій у питаннях розвитку транспортної мережі, а представники ООН запросили Харків стати частиною мережі економічного розвитку.

Нагадаємо, що британський архітектор і дизайнер, лауреат Імператорської та Прітцкерівської премій Норман Фостер — один з архітекторів-суперзірок та основоположників стилю хай-тек. Серед проєктів його бюро — вежа Мері-Екс у Лондоні, міст Віадук Мійо у Франції, реконструкція Рейхстагу у Німеччині, кругла штаб-квартира Apple Park у Каліфорнії та будівля банку HSBC у Гонконгу. 

 

Читайте також:

Заворожливі кадри: Міжнародне видавництво представить книгу про красу української природи

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).