Венеція почне стягувати плату за відвідування

Новини
04.07.2022
ТЕКСТ: Анастасія Поляк
ПОДЕЛИТЬСЯ
З січня 2023 року
ПОДЕЛИТЬСЯ

Згідно з нововведеннями, туристи, які плануватимуть візит до Венеції, повинні будуть забронювати місце і сплатити комісію в розмірі від € 3 до € 10,5. Як повідомляє CNN, це потрібно для того, щоб місто змогло регулювати кількість відвідувачів. На тих, хто порушить правила і не зможе показати підтвердження бронювання, чекає штраф до 300 євро.

Ціна квитка, за словами радника з питань туризму Сімоне Вентуріні, залежатиме від кількості відвідувачів: чим більше туристів, тим вища плата за вхід. 

“Ми не будемо говорити про скорочення кількості туристів. Ми говоримо про стимули та стримування… Венеція — це живе місто, і воно має таким залишатися”, — заявив Сімоне Вентуріні на пресконференції у Венеції.

Бронювання квитка не буде поширюватися на дітей віком до шести років, мешканців міста, інвалідів, власників житла, тих, хто відвідує родичів, і людей, які приїхали на спортивний або культурний захід чи за станом здоров’я.

Плата за вхід стосуватиметься історичного центру Венеції, а також таких островів, як Лідо-ді-Венеція, Пеллестрина, Мурано, Бурано, Торчелло, Сант-Еразмо, Маццорбо, Маццорбетто, Віньоле, Сан-Андреа, Ла-Чертоза, Сан-Серволо, Сан-Клементе та Повеглія.

Читайте також: Якщо ви замислюєтеся про релокацію: Названо 10 найдорожчих міст світу у 2022 році

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).