В ООН попередили про зміну клімату: щороку літо ставатиме ще спекотнішим

Новости
22.07.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
У наступні 40 років
ПОДЕЛИТЬСЯ

Упродовж наступних 40 років температура влітку щоразу збільшуватиметься. За словами голови Всесвітньої метеорологічної організації ООН Петтері Тааласа, хвилі спеки ставатимуть частішими й інтенсивнішими через зміну клімату.

Негативний тенденційний клімат зберігатиметься принаймні до 2060 року”, — сказав Петтері Таалас. Він порівняв цю ситуацію зі спортсменом, який вживає допінг. “Ми допінгували нашу атмосферу, вводячи більше вуглекислого газу”, — додав Таалас.

В ООН заявили, що очікується посилення навантаження на системи охорони здоров’я, збільшення жертв від аномальної спеки й пошкодження щорічного врожаю. Під найбільший ризик потраплятимуть люди похилого віку, молодь і вагітні жінки.

“На планеті вже потеплішало приблизно на 1,1 °C з початку індустріальної ери, й температура продовжуватиме зростати, якщо уряди у всьому світі різко не скоротять викиди”, — зазначають у BBC.

Нагадаємо, що в Лондоні вперше в історії температура повітря перевищила 40 °С.

Читайте також: Фото дня: NASA показали найчіткіший перший знімок далекого Всесвіту з телескопа “Джеймс Вебб”

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).