В Києві пройде другий благодійний захід "На часі". Розповідаємо про його арт-програму

Новини
22.07.2022
ТЕКСТ: Ася Арман
ПОДЕЛИТЬСЯ
Спортивний тенісний турнір, концертні виступи на 13 локаціях, арт-ярмарок та фешн-маркет, лекційна та перформативна програми й багато чого іншого
ПОДЕЛИТЬСЯ

Вже цієї суботи на Подолі відбудеться другий благодійний захід “На часі”, який збирає кошти на підтримку творчих об'єднань Стрічкоткацької фабрики. Минулу подію відвідали майже 2000 гостей, а організаторам вдалось зібрати 203 700 гривень на благодійні цілі. 

Цього разу команда “На часі” підготувала спортивний тенісний турнір, концертні виступи на 13 локаціях, арт-ярмарок та фешн-маркет, лекційну та перформативну програми, виставку сучасного мистецтва з фокусом на NFT та перформанс. В цьому матеріалі ми розповімо деталі арт-програми. 

“Плануючи арт-інтервенцію "На часі", ми зробили акцент на сучасних технологіях та незвичних формах мистецтва. Історія знає багато прикладів знецінення витворів мистецтва під час війни, але силу впливу мистецтво ніколи не втрачало, особливо якщо йдеться про музику та перформанс. Досвід, який отримує глядач, глибина та сила пережитих емоцій у кожного свої неповторні. Але досвід цього сприйняття залишається загальним”, — розповідає куратор та коорганізатор “На часі” Андрій Сігунцов. 

Серед учасників арт-програми заявлені такі митці, як Данило Галкін, Роман Духопел, Владислав Череповський, Ігор Македон, Владислав Плісецький, Буйний та Сіа та інші. 

Данило Галкін покаже свою відеороботу Liberation, яка торкається кількох актуальних для України проблем: війни, відносин з росією, одностатевих шлюбів тощо, — доводячи їх до больового порогу толерантності. 

Владислав Плісецький представить аудіовізуальну інсталяцію “Яма. Содомія — дорога в пекло”, в сюжеті якої лежить його бачення ситуації довкола такої актуальної теми, як гомофобія. 

Буйний та Сіа покажуть пластичний перформанс “Рефлекс”, який розповідає про стосунки між дуже різними, але все ж схожими людьми, які шукають нових себе, проте хочуть повернутись до себе старих. 

Також на гостей “На часі” чекає хепенінг LISOVA, на якому кожний зможе безкоштовно оновити свій гардероб та проявити свою харизму. Всі знають ринок, що знаходиться на станції метро "Лісова", який сформував еклектичний та спектакулярний стиль модної молоді Києва. Під час фестивалю "На часі" на окремій локації LISOVA буде відтворено атмосферу полювання і пошуку, що панує під час вилазок на "Лісову". Взяти участь у хепенінгу може кожен. "Я вважаю, що одягатися в Києві треба так, щоб випадкова зустріч із тобою на вулиці ставала для незнайомців подією", —  каже Роман Духопел, художник, що задумав і втілив цей хепенінг.

Наступний захід відбудеться 23.07, з 12:00 до 22:00. 

 

Вхід: 300 грн, на вході — 400 грн.

Всі кошти буде направлено на підтримку ГО “СТРІЧКОТКАЦЬКА ФАБРИКА” та українських митців і музикантів. 

Адреса: вул. Нижньоюрківська, 31.

Читайте також: 

Український бренд Anna October представить колекцію весна-літо – 2023 у рамках Тижня моди в Парижі

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).