Katimo презентували нову спеціальну лінійку — Tablewear Collection

Тренды
01.08.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Український бренд збирав серветки ручної роботи зі всієї України
ПОДЕЛИТЬСЯ

Лейтмотивом нової колекції Katimō є артефакти українського ремесла й мистецтва. Протягом місяця бренд збирав серветки ручної роботи зі всієї України. В їхні унікальні орнаменти кроше вплетено теплі емоції, чуйність та особисті історії майстринь — повсякчас щемкі, та завжди натхненні. Домоткане полотно з конопель, виготовлене понад 100 років тому, було знайдено в колекціонера на Закарпатті. Створення такого полотна могло займати рік, а усі етапи роботи мали сакральне значення, тож воно, без перебільшення, є реліквією. Katimō прагне зберегти та продовжити ці естетичні звичаї, передати їх з рук до рук — до вас.

Саме тому бренд залишив серветки неушкодженими, самостійними елементами декору. До лінії одягу увійшли сорочка, спідниця, брюки, футболка й сукня, розшиті серветками вручну. Центральним виробом цієї лінії є сукня, повністю створена з серветок, — результат кропіткої роботи, що поєднав у собі принципи народного мистецтва, upcycling та haute couture. 

Цупке домоткане полотно перевтілилося у скатертини, серветки й ранери до столу, прикрашені вишивкою за мотивами картин Катерини Білокур. Зображення мальв, кропу, ягід та інших скарбів українського саду розсипані й по керамічних тарілках, що виготовляються і фарбуються вручну у Києві.

Katimō Tablewear підхоплює та плекає щиру красу, адже це — невіддільна частина нашої спільної ДНК. Наша традиція — бути чутливими до життя, бачити особливе у повсякденних речах і створювати такі речі власними руками. Кожен погляд на взірці мистецтва, авторами яких були й лишаються люди серед нас, посилює ці традиції. Кожна взаємодія з ними додає сили нам. Лінія Katimō Tablewear — частина цього взаємообміну, фрагмент цілісної історії, якої можна торкнутися та відчути рідне на дотик. 

Читайте також: Що потрібно знати про нову ініціативу Ukrainian Fashion Week, у рамках якої на Мальті свою колекцію показали Nadya Dzyak

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).