У Національному музеї "Київська картинна галерея" пройде виставка робіт Сальвадора Далі

Искусство
04.08.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Must see
ПОДЕЛИТЬСЯ

Два нових виставкових проєкти відкрилися у Національному музеї “Київська картинна галерея”. Виставка “Божественна комедія” продемонструє українській аудиторії малюнки Сальвадора Далі до культової поеми Данте Аліг’єрі, а проєкт “Осяйний простір” представляє публіці понад 50 робіт художниці Неллі Ісупової різних періодів.

У 50-х роках XX століття Сальвадор Далі отримав завдання проілюструвати “Божественну комедію”. Так народилися 100 акварелей, по одній для кожної зі ста пісень поеми. Корпус ілюстрацій унікальний приклад книжкової графіки митця. Завдяки співпраці з галереєю ARTAREA та Благодійним фондом підтримки культури та мистецтв стало можливим познайомити українську публіку з “Божественною комедією” в інтерпретації Сальвадора Далі в стінах музею. Експозиція доповнена тематичними інсталяціями та відеорядом, що занурить відвідувачів у атмосферу дантівського всесвіту. Виставка відкрилася 2 серпня.

Роботи Неллі Ісупової — неначе вираз її яскравої особистості у матеріальних об’єктах. Мисткиня ретельно підходить до формування та осмислення майбутнього образу, підбору кольорової гами, однак знаходить місце і для несподіванок та експериментів: “Я експериментую і не боюсь! Я постійно шукаю нові рішення. Мені цікаво.” Емоційність, динаміка та життєрадісність разом формують унікальний характер керамічної скульптури Ісупової. Національний музей “Київська картинна галерея” запрошує відвідувачів познайомитися з творчістю художниці в рамках виставки “Осяйний простір”. Побачити різнобарвну майоліку Ісупової можна з 22 липня 2022 року. 

Музей приймає відвідувачів з 11:00 до 17:00 (каса до 16:30), вихідні дні понеділок і четвер. Повний вхідний квиток на виставку “Осяйний простір” коштує 50 грн, пільговий 25 грн. Вартість входу на виставку “Божественна комедія” та тимчасову експозицію на другому поверсі музею 250 грн.

Читайте також: У Брюсселі представили спільну виставку українських художників — Unfolding Landscapes

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).