Галерея Avangarden та агенція banda представили виставку "Сміливість. Зроблено в Україні"

Искусство
17.08.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
З 17 серпня по 13 вересня
ПОДЕЛИТЬСЯ

17 серпня у Avangarden gallery & wine bar відбудеться відкриття виставки обраних робіт, створених в рамках опен-колу Ukrainian Bravery, який ініціювала агенція banda навесні, — "Сміливість. Зроблено в Україні". 

До експозиції увійшли роботи 25 українських митців, створені переважно під час війни. Серед них – Юлія Бєляєва, Антон Логов, Роман Михайлов, Митя Фенечкин, Sestry Feldman, Сергій Западня, Ave та інші. Кураторками виставки стали Тетяна Волошина і Каріна Качуровська.

«Виставки, відкриті в Україні під час війни, вписують нову сторінку у світову історію культури. Ми перша країна у світі, що всупереч війні продовжує настільки активно творити та показувати своє мистецтво. Для когось це був би привілей, але для нас це обов'язок та життєва необхідність. Так, українське мистецтво хоробре. В попередні епохи наші художники так само працювали всупереч жорстокій реальності. Розкидані по всьому світу, перебуваючи у внутрішній духовній еміграції або сміливо протестуючи на своїй землі, українські митці закарбували гасло: “Мистецтво або смерть”. Ну а сьогодні випробування часу приймають та гідно витримують наші сучасники — талановиті, сміливі та дотепні», — підкреслює Карина Качуровська, засновниця Avangarden gallery. 
Митя Фенечкин Ед Потапенко Євген Валичев Lesniak Митя Фенечкин

Також в рамках виставки в місті з'являться постери з роботами креативників. Їх, а ще листівки, можна буде придбати в галереї протягом роботи виставки. Відсоток з продажу творів піде на допомогу київській організації з порятунку тварин "Зоопатруль"

Виставка зроблена в рамках міжнародної рекламної кампанії BRAVE UKRAINE, яка присвячена сміливості українців як новому бренду України та способу її репрезентації за кордоном.

Виставку в Avangarden gallery & wine bar можна буде подивитися з 17 серпня по 13 вересня, з 12:00 до 21:30. Вхід безкоштовний.

 

Читайте також:

Галереї, мистецькі центри та міжнародні виставки: де українські митці представляють свої роботи у Європі

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).