7 цитат Ліз Трасс про політику, Україну та майбутні плани

ПОДЕЛИТЬСЯ
Головні висловлювання нової прем’єр-міністерки Британії
ПОДЕЛИТЬСЯ

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс перемогла на виборах від Консервативної партії і замінила Бориса Джонсона на посаді прем’єр-міністра. Вона почала виконувати свої обов’язки з 6 вересня, після прийому в королеви Єлизавети II. 

Ліз Трасс перемогла на виборах з більш ніж 81 тисячею голосів. Її суперником був ексміністр фінансів Ріші Сунак, який натомість отримав 60 399 голосів. Ліз Трасс стала третьою жінкою на цій посаді після Маргарет Тетчер і Терези Мей.

У цій статті ми зібрали найвизначніші цитати наступниці Бориса Джонсона про її майбутню політику, плани щодо економічного розвитку та, звісно ж, підтримку України.

Про майбутню політику та плани

“Під час цієї передвиборчої кампанії я виступала як консерватор і правитиму як консерватор. І, друзі мої, нам треба показати, що ми досягнемо успіху в найближчі два роки. Я представлю сміливий план щодо зниження податків та зростання нашої економіки. Я впораюся з енергетичною кризою, розберуся з рахунками людей за електроенергію, а також вирішу довгострокові проблеми, пов'язані з енергопостачанням”.

“Я буду розглядати все, щоб переконатися, що ми збільшуємо постачання енергії і, отже, маємо справу з основною причиною проблеми, а не просто наклеюємо лейкопластир”.

Про підтримку України

Сполучене Королівство тепер знаходиться на передовій у підтримці наших друзів у їхній боротьбі за те, щоб не дати Путіну повернути стрілки годинника назад силою зброї. Там, де є брехня, вона буде викрита, там, де є варварство, ми це розкриємо. Якщо я стану прем'єр-міністром, я зроблю все, щоб вогонь свободи в Україні продовжував яскраво горіти”.

“Ми припиняємо фінансування воєнних зусиль Путіна. Ми також розриваємо інвестиційні зв’язки з Росією — забороняємо будь-які нові зовнішні інвестиції та припиняємо дію візи інвестора. Водночас ми скасовуємо всі імпортні тарифи для України і підтримуємо українську економіку гарантіями щодо кредитів, фіскальною підтримкою та інвестиціями”.

“Російську агресію не можна утихомирити. На неї потрібно відповідати силою. Ми повинні бути непохитними у забезпеченні перемоги України воєнною допомогою та санкціями. Тепер ми вже не можемо забрати ногу з педалі газу”.

“З кожною ракетою, яка потрапляє в українські міста, з кожним чоловіком, жінкою і дитиною, які страждають, ми будемо надавати більше допомоги Україні”.

Про колишні погляди

“Люди можуть знати про мене, що в мене трохи сумнівне минуле. Ми всі робимо помилки. Деякі люди обирають секс, наркотики й рок-н-рол, а я була у ліберальних демократах. Мені шкода”.

Читайте також: Гілларі Клінтон підтримала прем’єр-міністерку Фінляндії, яку розкритикували за відео з вечірки

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).