GASANOVA представили колекцію весна-літо – 2023

Тренды
13.09.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
З вірою у світле майбутнє
ПОДЕЛИТЬСЯ

Нова колекція SS'23 бренду GASANOVA — це емоційна рефлексія на нелегкі випробування, які переживає наша країна, але з твердою вірою у світле майбутнє та абсолютну перемогу. Створюючи колекцію, дизайнер Ельвіра Гасанова спостерігала за тим, як українці сьогодні знаходять баланс між війною та життям, одночасно допомагаючи різними способами наблизити перемогу та займаючись повсякденною рутиною.

"Значна частина колекції базується на чорному кольорі, який втілює сумні події в Україні, але кожен із чорних предметів одягу доповнений білою блискучою деталлю – зрештою, GASANOVA залишається брендом святкового одягу для особливих подій. Таким чином я хотіла показати, що, навіть проходячи крізь темряву, ми все одно рухаємося до нашого наступного великого свята – свята свободи", – розповідає дизайнерка.

Давні українські мотиви, звісно, також стали натхненням для колекції. Взявши за основу орнаменти на традиційному вишитому одязі, Ельвіра Гасанова переосмислила їх у власний спосіб – виклавши візерунок делікатними кристалами на об’ємних рукавах чорної сукні. Ще один національний код, який вишукано вплітається в колекцію GASANOVA, – коса. Блискучими переплетеннями оздоблено лінію шиї, вони прикрашають плечі або обрамляють тендітний виріз спереду сукні. Цей елемент символізує зв'язок трьох поколінь родини, цінність сестринства та силу єдності.

Попри те що бренд GASANOVA відомий насамперед одягом black-tie, в колекції є речі з елементами мілітарі, як-от штани карго та шорти. З початком повномасштабної війни, жоден з українських брендів не залишився осторонь: кожна дизайнерська студія була залучена у виробництво одягу для військових. Таким чином, і колекція SS'23 залишиться свідченням часу, у якому ми зараз живемо.

Читайте також: Листи з України: колаборація "Укрпошти" та художниці ZINAIDA до 25-річчя UFW

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).