Шер у фіналі й образи з бананового листя: чим запам’ятається шоу Balmain весна-літо – 2023

ПОДЕЛИТЬСЯ
Новий акцент Олів’є Рустена
ПОДЕЛИТЬСЯ

Показ нової колекції Balmain вкотре стає не просто шоу, а фестивалем. Цього разу Олів’є Рустен представив більше, ніж сто образів для колекції весна-літо – 2023. Дизайнер Balmain уже довів, що мода – це різнобічне й інклюзивне мистецтво. Тепер Олів’є Рустен ставить перед собою нову задачу – зробити її екологічною. Рустен став одним із небагатьох дизайнерів великих люксових будинків, які відверто заявили, що зараз мода не може бути повністю безпечною для навколишнього середовища.

"Ми всі бачили зміну клімату цього літа. Ми всі бачили пожежі в усьому світі. І повертатися з показом у вересні, думаючи про те, чи будуть наші штани з високою або низькою талією, здається мені дещо марним", – з таких слів розпочав шоу Олів’є Рустен.

У колекції весна-літо – 2023 Рустен експериментує з натуральними тканинами і фактурами. На подіумі фестивалю з’явилися моделі у топах з бамбуку та навіть у сукнях з бананового листя. Звісно, образи з більш звичних для публіки тканин, таких як льон, трикотаж та інші, також стали частиною нової колекції: плетені сукні, жакети, костюми, лонгсліви, топи, бомбери, широкі штани та спідниці з защипами.  

Про свої нові екологічні пріоритети Олів’є Рустен говорить візуальними образами з колекції весна-літо – 2023. До останньої лінійки Balmain увійшли чорні костюми з обвугленим та "згорілим" принтами. Їх дизайнер пропонує поєднувати з кросівками або сандалями на високій платформі, які нагадують частини смоли, прив’язаної до ніг. Таким жестом Олів’є Рустен хотів нагадати, що земля майже "горить" під ногами людства. 

Шоу Balmain весна-літо – 2023 супроводжувалося живими виступами Shygirl, CKay і The Blaze. У фіналі фестивалю підтримати Рустена вийшла співачка Шер. На подіумі вона з’явилася у чорному костюмі від французького бренду.

Читайте також: Корсети, криноліни й готичне мереживо у колекції Dior весна-літо – 2023, натхненій модою XVI століття

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).