Forever Valentino: У Катарі стартувала виставка, присвячена внеску Валентино Гаравані у розвиток високої моди

Новини
28.10.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Ода майстерності haute couture
ПОДЕЛИТЬСЯ

У місті Доха, Катар, розпочалася виставка Forever Valentino. Модний дім присвятив її творчості дизайнера Валентино Гаравані. Forever Valentino досліджує внесок митця у розвиток високої моди, а також розповідає про його життя у Римі – місці, де почалася історія бренду.

"З нагоди щорічного національного культурного руху Qatar Creates, Qatar Museums і Maison Valentino представлять Forever Valentino — велику перспективну виставку, яка віддає шану її засновнику Валентино Гаравані і його творчій спадщині, що збереглася і дотепер", – значиться у заяві Valentino.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от GPBlackstage (@giampietrobaudo)

Сьогодні, 28 жовтня, відбулося офіційне відкриття виставки. Експонати розташовано у відомому музейному просторі M7 у Досі, який відзначає інновації та дизайн. Над виставкою працював італійський куратор Массіміліано Джіоні, модний критик Олександр Ф’юрі та П'єрпаоло Піччолі. Разом вони створили найбільшу експозицію Valentino в історії бренду.

Стіни музею перенесуть відвідувачів у Рим. Історія Maison Valentino супроводжуватиметься музичними п’єсами, натхненими мистецтвом напрямку капричіо XVIII століття. Виставка висвітлить різні джерела натхнення Валентино Гаравані, включно з музикою та живописом. Forever Valentino відтворить Valentino Ateliers і салони примірки, які розташовувалися на площі Міньянеллі.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от GPBlackstage (@giampietrobaudo)

Головними експонатами стали культові речі високої та pret-à-porter-моди, створені брендом у різні роки. Так, на виставці Forever Valentino відвідувачі зможуть побачити образи, які приміряли Жаклін Кеннеді та шейха Моза, політична діячка та дружина одного з емірів Катару.

Виставка триватиме до квітня наступного року.

 

Читайте також: Фото дня: Як може виглядати виставка Експо-2030, якщо її місцем проведення стане Одеса

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).