У Balenciaga — скандал: бренд звинувачують у пропаганді насилля над дітьми, амбасадори розривають контракти

Новини
29.11.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
За рекламну кампанію з участю дітей
ПОДЕЛИТЬСЯ

Balenciaga натрапили на шквал критики після публікації реклами за участю дітей, сфотографованих разом з іграшками у БДСМ-костюмах. Тоді плюшеві ведмедики стали частиною колекції Balenciaga весна/літо 2023. Також користувачі помітили роздруковане рішення Верховного суду щодо дитячої порнографії, яке лежало серед паперів, розкиданих по столу у рекламі сумки.

Аудиторія соціальних мереж побачила у знімках пропаганду знущання над дітьми та назвала кампанію недоречною, після чого Balenciaga вилучили фотографії зі своїх акаунтів. Амбасадорка бренду Кім Кардаш'ян відреагувала на ситуацію. У своїй заяві Кім зазначила, що "приголомшена знімками" та “проходить процес переоцінки” відносин з Balenciaga.

Водночас видання Business of Fashion прийняло рішення позбавити креативного директора бренду нагороди Global VOICES Award. “У BoF безпеці дітей приділяється велика увага. Ми вирішили, що цього року не вручатимемо Демні нагороду Global VOICES Award”.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от The Business of Fashion (@bof)

 

Бренд вибачився за поширення кампанії за участю дітей та за “відображення тривожних документів” і заявив, що “рішуче засуджує жорстоке поводження з дітьми в будь-якій формі”. В останній заяві Balenciaga пообіцяли: “Ми закладемо фундамент співпраці з організаціями, що спеціалізуються на захисті дітей та чия головна мета – припинити насильство та експлуатацію дітей”.

Відомо, що компанія подала позов проти продюсерської компанії North Six та сценографа Ніколаса де Жардена, вимагаючи відшкодування збитків у розмірі не менше ніж 25 мільйонів доларів. У Balenciaga заявили, що "зловмисні" дії обвинувачених призвели до формування хибних асоціацій з компанією в очах громадськості та засобів масової інформації.

Читайте також: Раф Сімонс зачиняє власний бренд, який існував майже три десятиліття

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).