Born in Ukraine: 9 українських брендів з місцевим виробництвом

ПОДЕЛИТЬСЯ
Трендовий одяг, вишукані ювелірні прикраси, якісна косметика та ще багато іншого
ПОДЕЛИТЬСЯ

Редакція L'Officiel продовжує знайомитися з українськими брендами. Українці не лише приділяють увагу кожній деталі продукту, але й вкладають у виріб найголовніше — свою щедру душу та любов. Ми ділимося другою частиною нашої рубрики Born in Ukraine. Ми, як і раніше, упевнені, що в Україні товари не виробляються, а народжуються!

Тож ми плануємо і надалі розповідати нашим читачам про якісні продукти, які виробляються на території нашої держави попри загрозу постійних обстрілів і ракетних ударів. Ми підготували нову добірку з дев'яти українських брендів, які ви можете купувати, аби підтримати внутрішню економіку країни.

Yedina Сeramics

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

"Єдина" — майстерня авторської кераміки, яка вже понад шість років створює предмети інтер'єру ручної роботи. Це настільні лампи, свічники, вази та декоративні дзеркала. Характерною для виробів Yedina Сeramics є рельєфність орнаментів, при розробці яких використовувались традиційні українські символи: Дерево життя, візерунки з вишиванок і старовинні різьблення, інтерпретовані у сучасному виконанні.  

"Майстерня в Київській області (с. Гатне) – моя персональна, але вся сім'я допомагає, ми вважаємо її сімейним бізнесом. Я відповідаю за творчу частину, а чоловік — за постачання матеріалів, збірку ламп, відправку готової продукції. Я родом з Криму, тому, напевне, в кераміці відчувається присмак півдня, щось від бохо. Але я не обмежую себе рамками одного стилю, мені подобається експериментувати. Часто я з клієнтами втілюю їхні керамічні фантазії, і це зазвичай найсміливіші проєкти", — розповідає Діна Єфремова, засновниця Yedina Сeramics.

Найпопулярніша модель бренду – лампа у формі арки-райдуги, яка несе побажання добра та захисту для дому. Ці роботи — своєрідний оберіг, який можна передавати наступним поколінням. Yedina Сeramics працюють із шамотом – грубим сортом глини, що додає виробам особливого шарму. Роботи не є витонченими, навпаки — вони як глиняні індійські орнаменти: з явними ознаками ручної роботи, живі, наївні.

ZARINA

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Ювелірний дім ZARINA — український бренд з понад 24-річною історією. Обравши шлях інноваторів, ZARINA першою представила на ювелірному ринку України прикраси з діамантами у білому золоті та колекцію з чорними та коньячними діамантами, заслуживши титул “Першого діамантового бренду України”. В центрі ідеології компанії ZARINA — любов та повага до жіноцтва, а її місія — це розкриття цінності кожної жінки.

Колекція "ЗІРКА" заслужено вважається культовою серед асортименту бренду. Її центральним елементом виступає стилізоване зображення української сакральної зірки Алатир, що поєднує у собі чотири стихії крізь простір та час. Алатир здавна вважається покровителем українців, що захищає їхні долі, тож "ЗІРКА" — це унікальне поєднання високого ювелірного мистецтва та потужної української енергетики, втіленої крізь призму європейських традицій.

Доленосна колекція-оберіг щороку поповнюється новими прикрасами, виконаними відповідно до останніх трендів, що дозволяє їй ніколи не втрачати актуальності та завжди лишатися популярною серед поціновувачів витонченого ювелірного мистецтва.

MAMASH

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Mamash — косметичний бренд, народжений в Україні у 2017 році. Б'юті-марка випускає лінійки доглядових засобів для обличчя, тіла та волосся. Бренд користується попитом не лише в Україні, але й у США, Канаді та країнах ЄС. Засновники Mamash — молода пара зі Львова з відкритою проукраїнською позицією. Бренд ніколи не продавався на території росії. Сьогодні Mamash офіційно відкрили благодійний фонд "ЮА Вільна", який спеціалізується виключно на співпраці зі Збройними силами України задля швидшої перемоги та відновлення країни.

Серед лінійок бренду Mamash:

  • 12 колекцій для догляду за обличчям (для проблемної шкіри, схильної до акне, новітні розробки для в’янучої шкіри, догляд із пробіотиками, антистрес-догляд, догляд з вітамінами у ліпосомах та багато іншого).
  • 6 колекцій для догляду за тілом, базованих на нішевих французьких ароматах однієї з найстаріших парфумерних компаній світу з Грассу – JeanNiel.
  • 3 колекції для догляду за волоссям (для відновлення пошкодженого волосся — з кератином та протеїнами, для живлення волосся — з цінними маслами, для посиленого росту та пробудження сплячих фолікулів волосся — на основі ніацинаміду). 

Косметика Mamash не тестується на тваринах, не містить парабенів, спиртів, формальдегідів, SLES/SLS, барвників.

RIKKY HYPE

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Rikky Hype — український бренд спортивного одягу та білизни для впевнених у собі жінок, що звикли досягати своїх цілей та не йти на компроміси. Усі вироби гарно поєднуються між собою та доповнюють один одного: придбавши один набір, ви завжди зможете доповнити його новим топом, футболкою чи іншою новинкою, таким чином урізноманітнюючи образ.

З перших днів війни бренд займається волонтерською діяльністю і на початку вторгнення навіть призупиняв роботу для повноцінної допомоги армії.

“Наша підтримка є цілеспрямованою для певних бригад, що є перевіреними і де є контакти з офіцерами керівного складу, тому що ми отримуємо запити виключно на те, що дійсно потрібно”, — говорять засновники.

Свій новий кампейн бренд присвятив як розпродажу колекції минулого сезону, так і знижкам на лінійку осінь-зима 2022. Обличчям рекламної кампанії стала співачка Michelle Andrade. Частину з виручених коштів Rikky Hype вже традиційно переказує на допомогу українським військовим.

To be

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

To be — український косметичний бренд догляду за тілом. Перший продукт засновниці бренду Оля та Олеся випустили за місяць до повномасштабної війни – у січні 2022 року. Війна, звісно, вплинула на розвиток бренду, однак вже цієї осені To be представили два нових продукти для догляду за тілом – регенеруючий крем для рук і крем для ніг. Бренд використовує тільки натуральні інгредієнти та стильну упаковку, яка до того ж піддається переробці.

Що потрібно знати про продукцію бренду?

Ламелярний крем для тіла з натуральних компонентів та з унікальним нішевим ароматом. Крем наділено відновлюючими, зволожуючими та розслаблюючими властивостями. Структура крему повторює структуру шкіри, що дозволяє активним компонентам проникати в глибокі шари шкіри. Ключові компоненти: мелатонін виноградний, пребіотики, фітоцераміди, масло ши та жожоба.

Регенеруючий крем для рук з фітоцерамідами, центелою азіатською та олією бабассу і солодкого мигдалю. Стимулює синтез колагену в шкірі, регенерацію клітин, поліпшує її стан. Фітоцераміди підтримують природний бар’єр шкіри та зберігають її м’якість і еластичність. Олія бабассу та олія солодкого мигдалю живлять шкіру та усувають лущення.

Регенеруючий крем для ніг з комплексом поживних рослинних олій та ензимів, які допомагають прискорювати процес відлущування огрубілих ділянок. Глибоко зволожує шкіру, повертає втрачену м'якість та гладкість. Допомагає швидкому відновленню шкіри при пошкодженнях та мікротріщинах.

PENINSULA

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Peninsula – це український бренд і нова концепція на ринку ювелірних прикрас, у якій об’єднуються текстильні матеріали й дорогоцінні метали. Ключова ідея полягає у тому, що всі матеріали мають різну структуру та неповторну гаму кольорів. Це дозволяє створювати безліч цікавих комбінацій під будь-який образ і стиль.

"Головна відмінність від колег по ринку – Peninsula має свій власний дизайн прикрас, які суттєво відрізняються від інших ювелірних брендів. Деякі ідеї, як, наприклад, колекції Omega та Color Waves, запатентовано в Україні та Європі", – ділиться Ольга Філатова, дизайнерка ювелірних прикрас.

Monhome

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Молодий український бренд Monhome, виробник постільної екобілизни (Washed Cotton), використовує тільки натуральну однотонну бавовну (без принтів і візерунків). Після пошиття комплекти постільної білизни проходять спеціальний авторський процес варки тканини, завдяки чому вона стає надзвичайно м’якою і структурною та не потребує прасування.

Ґудзики, що використовуються у комплектах, також виготовлено з натуральної сировини – кори кокоса. Упакування не містить пластику та поліетилену. Бренд створює білизну для тих, хто цінує красу, натуральність та практичність.

Monhome орієнтуються на простоту і стиль, працюючи над тим, аби білизна стала довершеною і за своїм складом, і естетично.

Poetry home

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Poetry Home ‒ український бренд зі штаб-квартирою у Києві та парфумерною лабораторією у Монпельє (Франція), який створює нішеві аромати в різних інтерпретаціях для дому та бізнесу. Історія бренду починається з 2016 року з нішевих свічок для кола своїх поціновувачів ароматів.

"Ми багато подорожували світом, що зіграло важливу роль в історії створення кожного аромату. Деякі розробки композицій необхідно було чекати місяцями, й клієнти були готові піти на це. Адже від нашої компанії кожен завжди отримував реалізацію свого очікування у найсміливішому його прояві. Тоді ми були сконцентровані лише на випуску парфумованих свічок і думали, що цього достатньо", ‒ говорять у Poetry Home.

Сьогодні Poetry Home є що розповісти мовою ольфакторних композицій в різних колекціях через:

  • парфумовані свічки
  • дифузори
  • парфуми
  • масажні SPA-свічки
  • кімнатні спреї
  • текстильні спреї
  • автомобільні спреї
  • аромасаше
  • аромавізитки
  • засоби особистої гігієни з улюбленими ароматами (тверді й рідкі мила, гелі для душу, антисептики).

Мета бренду — подарувати можливість насолоджуватися мистецтвом високої парфумерії у всьому, що оточує людину, та створювати естетику навіть у звичних речах. Варто просто прислухатися до своїх парфумерних вподобань, і вони обов'язково вам підкажуть, якими ольфакторними екземплярами заволодіти.

ПАРА SOLO

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Пара Solo — український бренд, заснований у 1999 році. Дизайнери бренду вже випустили понад 100 колекцій одягу та брали участь і були партнерами на Тижнях моди як в Україні, так і в інших країнах світу: Польщі, Румунії, Греції, Італії та Монако. Окрім лінійки колекцій готового одягу, бренд виробляє вечірні та коктейльні сукні. Серед клієнтів Пара Solo – українські актори, співачки, телеведучі та політики.

Початок війни застав дизайнерів бренду не в Києві, а за 100 км від столиці у західному напрямку, і вони відразу опинилися в епіцентрі подій. Уже 27 лютого Пара Solo почали відшивати теплий одяг для українських захисників. На сьогоднішній день у виробництві військового одягу та екіпірування задіяно понад 10 людей: швачки, конструктори, менеджери. Бренд розробив асортимент спеціальних тканин для виробництва військового верхнього одягу з урахуванням стандартів ЗСУ.

Також дизайнери марки провели кампейн-маніфест "Мода проти ракет". Кадри зображують незламність українських жінок, які навіть під час бомбардувань творять красу.

У травні 2023 року Пара Solo планує провести спеціальний проєкт у Монте-Карло, Монако, де презентує нову колекцію бренду. Клієнти зможуть взяти участь у якості гостей на MCFW — 2023.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).