Золоті леви та африканський бісер у колекції Chanel Métiers d'Art – 2023

Новини
08.12.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Шоу пройшло у столиці Сенегалу, Африка
ПОДЕЛИТЬСЯ

Chanel стали першим люксовим європейським брендом, який провів фешн-шоу в Сенегалі. Модний дім презентував колекцію Métiers d'Art у рамках триденної культурної виставки у Дакарі. Шоу пройшло у стінах колишнього Будинку правосуддя, де в останні роки проводили Дакарську бієнале.

Цього разу Вірджині Віар надихалася естетикою 70-х. Стилістику того часу дизайнерка втілила у просторих штанах кльош, в’язаних жилетах і спідницях. Особливе місце в колекції Métiers d'Art зайняв африканський бісер. Ним Віар прикрасила сукні й аксесуари з нової лінійки Chanel. Особливо важливо для Вірджині було не привласнювати африканську культуру, а етично розповісти про неї світові. Для цього бренд об'єднався з дакарськими дизайнерами та виробниками. 

Також Chanel заявили про свою майбутню співпрацю з місцевими виробниками бавовни. Однак наразі якість та екологічність вирощування матеріалу не збігаються з цінностями французького модного дому. "Протягом наступних трьох-п'яти років наша мета — покрити частину своїх потреб, купуючи бавовну з Сенегалу, вироблену у добрих умовах, за справедливою ціною", — говориться у заяві компанії.

Атмосфера місця проведення шоу заохотила зіркових глядачів змінити класичні твідові костюми на розслаблені образи в африканських мотивах. Серед гостей Métiers d'Art були Фаррелл Вільямс, Наомі Кемпбелл, Вітні Пік, Найл Роджерс, принцеса Монако Кароліна та її дочка Шарлотта Казірагі.

Читайте також: П'єрпаоло Піччолі, Белла Хадід і Юлія Пеліпас: Переможці премії British Fashion Awards 2022

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).